Hlavní obsah

Džeko se upsal mistrovském Wolfsburgu až do roku 2013

WOLFSBURG

Bosenský útočník Edin Džeko prodloužil smlouvu ve Wolfsburgu a ukončil spekulace o své budoucnosti. Bývalý teplický fotbalista se upsal německému šampionovi do roku 2013.

Článek

Stávající kontrakt měl ještě na dvě sezony, přesto se dlouhé týdny spekulovalo o jeho odchodu. Velký zájem o Džeka měl především AC Milán, který za něj nabízel 20 milionů eur (přes půl miliardy korun), ale Wolfsburg ho odmítl uvolnit.

"Jsem rád, že jsme se dohodli ještě před začátkem bundesligy a můžu se plně koncentrovat na hru," uvedl třiadvacetiletý kanonýr, jenž se netajil touhou, že by si angažmá v Miláně rád zkusil.

Do německého klubu přišel předloni z Teplic za více než 100 milionů korun. V uplynulém ročníku bundesligy dal 26 gólů a v tabulce střelců zaostal o dvě branky jen za brazilským spoluhráčem Grafitém.

Finanční podmínky nové Džekovy smlouvy klub nezveřejnil, bude však patřit k nejlépe placeným hráčům Wolfsburgu. Do kontraktu byla podle agentury DPA zanesena i klauzule s konkrétní sumou, za kterou ho může případný zájemce získat.

Reklama

Související témata: