Hlavní obsah

Faulující Sivok připravil Besiktas o turecký Superpohár

ISTANBUL

Faul českého stopera Tomáše Sivoka byl klíčovým okamžikem utkání o turecký Superpohár mezi fotbalisty Besiktase a Fenerbahce. Do té doby bezchybný Sivok fauloval ve vápně Alexe a sám postižený proměnil nařízenou penaltu. Tím nasměroval Fenerbahce k výhře 2:0, kterou ještě potvrdil druhým zásahem v nastavení.

Článek

Sivok v prvním soutěžním utkání Besiktase v sezoně nastoupil stejně jako v předchozím ročníku v základní sestavě, když vytvořil stoperskou dvojici s italskou posilou Matteem Ferrarim. Dlouho si oba dokázali poradit s útokem Fenerbahce, ovšem v ofenzivě byli bezradní i jejich spoluhráči.

O osudu tradičního předsezonního duelu mezi ligovým šampionem a vítězem Tureckého poháru rozhodla 73. minuta. Brazilský kapitán Fenerbahce pronikl do vápna a Sivok při snaze zabránit mu ve skórování fauloval. Dostal žlutou kartu a Alex z penalty nezaváhal.

Pro Fenerbahce tak zajistil osmé prvenství v Superpoháru, čímž se tento celek na druhém místě historického pořadí vyrovnal právě Besiktasi. Lepší je pouze Galatasaray s 11 superpohárovými triumfy.

Reklama

Související témata: