Hlavní obsah

Fanoušci skotského Aberdeenu byli v Olomouci dvakrát napadeni

Šestatřicetiletého fanouška skotského Aberdeenu napadli v noci na čtvrtek před barem v Olomouci dva muži. Podle informací zdravotnické záchranné služby dostal pěstí do obličeje. Záchranáři muže odvezli do nemocnice. Po ošetření lehčího poranění v obličeji byl propuštěn, řekl ČTK mluvčí nemocnice Egon Havrlant. Další dva skotští fandové byli napadeni dnes v podvečer, v tomto případě nebyl nikdo zraněn. Fanoušci přijeli do Olomouce na zápas 3. předkola Evropské ligy.

Článek

Mluvčí olomoucké policie ČTK řekla, že policie oba iniciátory nočního útoku zajistila. "Již v minulosti byli řešeni v souvislosti s fotbalovým násilím. O trestním stíhání je zatím předčasné mluvit, uvidíme, jak případ vyhodnotíme," uvedla olomoucká policejní mluvčí. Doplnila, že před incidentem dosud neznámý člověk vhodil do baru, ve které fanoušek seděl, pravděpodobně dýmovnici. "K napadení došlo poté, co lidé začali z baru vybíhat," upřesnila mluvčí.

Podle ředitele krajské záchranné služby Ivo Mareše dostal skotský fanoušek pěstí do obličeje a skončil na traumatologii olomoucké fakultní nemocnice. "Muž byl ošetřen ambulantně, poté odešel," upřesnil mluvčí nemocnice.

Bezpečnostní manažer Sigmy Milan Zapletal ČTK řekl, že olomoucký klub má o incidentu pouze neoficiální informace. "Stanovisko k němu zaujmeme, až je budeme mít oficiální. Už dopředu ale mohu říci, že klub incident odsuzuje. Přestože jsme mu nemohli zabránit, se skotskému fanouškovi omlouváme," uvedl Zapletal. Napadení vyvolalo vlnu nevole i mezi fanoušky Sigmy, kteří o incidentu dnes diskutovali na internetové prezentaci SK Sigma www.sigmafotbal.cz.

Další útok na skotské fanoušky se odehrál dnes v podvečer v centru Olomouce. Asi 15 mladých mužů tam zaútočilo na mladíka a dívku ze Skotska. Podle svědků události jim zřejmě chtěli ukrást klubové šály, při incidentu je bili a kopali. "Policie zadržela dva účastníky útoku," uvedla policejní mluvčí.

Vedení olomouckého klubu se fanouškům Aberdeenu za incident omluvilo v poločase zápasu prostřednictvím místního hlasatele. Ten mimo jiné uvedl, že pokud se prokáže vina zadržených chuligánů, klub jim doživotně zakáže vstup na Andrův stadion.

Podle Zapletala by mělo dnešní odvetu 3. předkola Evropské ligy sledovat na olomouckém Andrově stadionu kromě místních fandů asi 300 fanoušků Aberdeenu. V prvním duelu ve Skotsku Sigma zvítězila 5:1.

Reklama

Související témata: