Hlavní obsah

Teplice s Hapoelem doma prohrály, sen o Evropské lize dostal povážlivé trhliny

TEPLICE

Ani pětimilionová prémie vypsaná teplickým vedením za postup do základní skupiny Evropské ligy nepomohla. Severočeskému vítězi Českého poháru vstup do kvalifikace o EL vůbec nevyšel, doma prohrál s Hapoelem Tel Aviv po dramatickém závěru 1:2, takže sen o tom, že by účinkoval na evropské scéně až do Vánoc, dostal hned po prvním zápase čtvrtého kvalifikačního předkola hodně povážlivé trhliny.

Foto: David W Cerny , Reuters

Teplický Štěpán Vachoušek (vlevo) bojuje o míč s Šechterem z Hapoelu

Článek

Staticky, pomalu a hlavně hodně zdlouhavě hledaly Teplice recept na defenzívu Hapoelu, takže je samozřejmé, že uspět nemohly a do šance se už teprve nedostaly. Jen nacvičený signál po standardní situaci už v 5. min. jakýsi náznak příležitosti přinesl, jenže hlavičkující Mareš trefil pouze svého spoluhráče Mahmutoviče, takže ze záblesku nebylo nic. A s přibývajícími minutami upadalo snažení Severočechů do ještě většího zmaru, neboť izraelský tým zhustil střed hřiště a umně lapal veškeré domácí pokusy třeba se jen přiblížit na dostřel Enyeamovy brány.

Hrozby jen z trestných kopů

Takže Teplicím nezbývalo, než hrozit z trestných kopů, což se v 33. min. povedlo Ljevakovičovi přenáramně. Jeho střela však minula tyč o centimetry! Po další standardce pět minut před přestávkou se po lehké teči Mahmutoviče už míč dokonce šoural do brány, jenže nigerijský gólman ve službách Hapoelu Enyeama ho zase stačil lapit, takže první půle skončila ke spokojenosti úporně vzdorujících a svou příležitost čekajících hostů bez branek.

Ani přestávka zlepšení nepřinesla

Ani po změně stran to nebylo se snažením Severočechů lepší.Opatrnost velící vyvarovat se chyby, která by dala možnost hostům čekajícím na rychlý protiútok je svazovala, kombinací se přes ráznou a dobře organizovanou obranu Hapoelu také nedokázali dostat, dopředu signalizované útoky bez momentu překvapení, nápadu a špetky vtipu také šanci neměly.

Pohřeb v nastaveném čase

Zákonitě tudíž přišel trest - čtvrthodiny před koncem podkopl Vidlička ve vápně Vermuta, norský sudí nařídil k domácí nelibosti penaltu a nigerijský gólman ve službách Hapoelu Eneyeama nedal nekompromisní bombou svému teplickému kolegovi Grigarovi sebemenší šanci.

Pro domácí to byl šok, z něhož se po desetiminutovém tápání a trápení naštěstí vzpamatovali. Minutu před koncem Vondrášek po akci střídajícího Verbíře přece jen vyrovnal a vykřesal chvilkovou naději. Opravdu ale jen chvilkovou, protože v nastaveném čase si v šestnáctce pohrál Vermuth s Merzičem a chytrou střelou nad nohou Grigara teplický pohárový pohřeb pečetil. Porážka na domácím hřišti totiž udělala v plánech Severočechů na účast v základní skupině Evvropské ligy víc než povážlivé trhliny.

Teplice - Hapoel Tel Aviv 1:2 (0:0)
Branku: 89. Vondrášek - 74. Enyeama z penalty, 90.+ 2. Vermuth. Rozhodčí: Bernsten - Raestad, Larsen (Norsko). ŽK: Vidlička - Yadin, Zadberg, Enyeama. Diváci: 5 122.
Teplice: Grigar - Vidlička, Lukáš, Klein, Rosa (66. Merzič) - Ljevakovič, Matula, Vachoušek, Stožický - Mareš (59. Vondrášek), Mahmutovič (80. Verbíř).Trenér Plíšek.
Hapoel Tel Aviv: Enyeama - Bondarv, Badeer, Da Silva, Ben Dajan - Jadin, Natcho, Vermuth, Zandberg (63. Zahavi) - Yeboah (80. Mentešašvili), Šechter (86.Lala). Trenér Gutman.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články