Hlavní obsah

Reprezentaci má Ronaldova žena jistou - kvůli reklamě

RIO DE JANEIRO

Donedávna si brazilské fotbalistky stěžovaly, že se o ně doma nikdo nezajímá. Před nadcházejícím mistrovstvím světa v USA se však situace rapidně změnila a během dvoutýdenní přípravy na šampionát obléhali jejich kemp novináři, fotografové i televizní štáby. Všechen zájem ale přitahovala jen jedna hráčka, Ronaldova manželka Milene Dominguesová.

Foto: ČTK/AP

Ronaldo je slavný Brazilec. A tak jeho žena nemůže chybět v ženské reprezentaci, i když na to prý nemá.

Článek

Ta v týmu ale nemá nijak zvláštní postavení a hráčky jí jen nuceně trpí. Navíc se do dvacetičlenné nominace se dostala na příkaz funkcionářů národní konfederace spíše z reklamních důvodů. "Média o ni mají obrovský zájem, protože je manželkou Ronalda. To je pro ženský fotbal v Brazílii prospěšné," prohlásil diplomaticky trenér Paulo Goncalves. Během soustředění se nechal slyšet, že Dominguesová na reprezentaci nemá, ale nakonec musel ustoupit.

Bere chleba hráčkám

Hráčky, které se do nominace nedostaly, se s její přítomností v týmu těžko smiřují. "Je to nespravedlnost," pronesla třiatřicetiletá Tatiana. "Milene si to nezaslouží, sotva se tu objevila. Já nosím tenhle dres dvacet let," durdila se další dlouhodobá opora Roseliová. Pro mnohé brazilské fotbalistky je navíc reprezentace důležitým zdrojem příjmu, zatímco Dominguesová díky manželství s nejlepším světovým fotbalistou loňského roku žádné starosti o živobytí nemá.

"Milene bere chleba hráčkám, pro které fotbal není jen způsobem jak zabít čas. Tento manévr vedení konfederace nemůže nijak ospravedlnit," kritizoval počínání funkcionářů uznávaný komentátor Armando Nogueira.

Dominguesová v minulosti předváděla v televizních show žonglování s míčem a poté, co si vzala Ronalda, začala hrát soutěž nejprve v Itálii a nyní ve Španělsku. "Národní tým potřebuje její jméno. Milene však nepatří na hřiště, ale do salonku VIP jako velvyslankyně ženského fotbalu," míní Nogueira.

Reklama

Související témata: