Hlavní obsah

Brno prodloužilo smlouvy s fotbalisty Trousilem a Doškem

BRNO

Vedení fotbalového klubu 1. FC Brno v pátek prodloužilo smlouvy s obráncem Janem Trousilem a útočníkem Tomášem Doškem. Oba klíčoví hráči moravského celku na tiskové konferenci podepsali dvouleté kontrakty do konce kalendářního roku 2011 s následnou opcí.

Článek

"Jedná se o důležité hráče, u kterých nehrozí, že za dva až tři roky ztratí výkonnost. V případě Trousila je vidět, jak moc nám chybí," uvedl na tiskové konferenci trenér Miroslav Beránek.

Jednatřicetiletý nejlepší současný brněnský střelec Došek neskrýval spokojenost, stejně tak o dva roky starší Trousil. Ten kvůli zranění už více než půl roku odpočívá, poslední zápas odehrál letos 8. března proti Bohemians Praha.

"Pro mě je návrh na prodloužení kontraktu dobrou zprávou. Jsem rád, že se mnou klub stále počítá a mohu další tři roky zůstat v Brně," řekl Trousil.

Rád by si už co nejdříve připsal 150. ligový start. Zatím odehrál v nejvyšší soutěži 149 zápasů a zaznamenal 11 branek. "Už tři neděle trénuji a dělám všechno s týmem. Pouze přípravy na umělé trávě jsem se v minulém týdnu nezúčastnil. Zraněná noha mě už v ničem neomezuje. Pokud v průběhu šesti dnů nepřijdou komplikace, tak budu připraven zasáhnout do příštího ligového utkání proti Českým Budějovicím," dodal Trousil.

Brněnským fotbalistům se po povedeném úvodu nyní v lize nedaří. Z posledních deseti zápasů pouze jednou vyhráli a postupně svými výkony vyhnali diváky z hlediště. Nyní přišli hráči s vlastní iniciativou, jak přilákat diváky zpět. Celý tým vybral půl miliónu korun, které investuje do nákupu klubových šál, jež dostane po reprezentační přestávce zdarma každý návštěvník utkání s Českými Budějovicemi.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 46. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň