Hlavní obsah

Do Tipsport ligy zasáhl sníh, nehrály se tři zápasy

PRAHA

Úvodní víkend zimní Tipsport ligy poznamenala sněhová kalamita, kvůli níž se nehrála tři utkání. V odehraných sobotních zápasech Tipsport ligy fotbalisté Jablonce deklasovali v Edenu druholigovou Duklu Praha 7:2 a roli favorita potvrdila i Plzeň, která porazila Příbram 3:0.

Foto: Petr Horník, Právo

Jablonecký Haurdič (vpravo) dal Dukle dva góly

Článek

Jablonec nastoupil proti Dukle s většinou opor a od úvodu jasně diktoval tempo hry. Během 34 minut nastřílel soupeři čtyři branky a bylo rozhodnuto.

Celek z Julisky nenavázal na nečekané čtvrteční vítězství nad prvoligovými Bohemians 1905, naopak po změně stran inkasoval ještě další tři branky. Dvakrát se trefil jablonecký Haurdič.

Také Plzeň nasadila silnou sestavu, ale odpor Příbrami, jejíž kouč Karol Marko testoval hráče širšího kádru, zlomila až po pauze. Skóre otevřel Střihavka, vydařenou domácí premiéru Viktorie v Tipsport lize pak potvrdil dvěma góly Bakoš.

Západočeši poprvé vyzkoušeli dva mladíky ze zahraničí: devatenáctiletého bosenského záložníka Eldara Hasanoviče a stejně starého chorvatského obránce Sinišu Rožmana. "Oba jsou mladí hráči, takže perspektiva je velká. Uvidíme, jakou kvalitu budou mít. O případném angažování se rozhodneme až po zápasech a také podle toho, jak se budou jevit v tréninku," řekl na klubovém webu plzeňský trenér Pavel Vrba.

Už v pátek musela být kvůli sněhové nadílce odložena dvě utkání brněnské skupiny D. V sobotu k nim přibyl také jeden zápas v Bratislavě, kde fanoušci neviděli souboj mezi druholigovou Jihlavou a slovenským celkem ze Senice. Kalamitní situace znemožnila sehrát také přípravné duely Mladé Boleslavi se Spartou B a Hradce Králové se střížkovskými Bohemians Praha.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články