Hlavní obsah

Maradonovi vypršel trest, takže se může konečně vydat do Jižní Afriky

BUENOS AIRES

Dva měsíce nesměl nikam, dokonce ani na prosincové losování fotbalového mistrovství světa do Kapského Města nemohl trenér argentinské fotbalové reprezentace Diego Maradona přiletět. Za extempore s argentinskými novináři po říjnovém kvalifikačním duelu s Uruguayí mu totiž FIFA zastavila činnost na dva měsíce.

Foto: Rodrigo Nespolo, ČTK/AP

Takhle trenér Argentiny Diego Maradona oslavoval se za hustého deště postup na mistrovství světa.

Článek

Argentinská reprezentace musela o postup na mistrovství světa v Jižní Africe bojovat do poslední chvíle, takže její trenér Diego Maradona to schytával ze všech stran. V závěru už neudržel nervy na uzdě a po říjnovém utkání s Uruguayí se pustil do novinářů, kterým vulgárně nadával.

Reakce FIFA na sebe nenechala dlouho čekat - za zmiňovaný výstup měl Maradona zastavenu činnost v soutěžních utkáních a všech oficiálních akcích FIFA na dva měsíce s platností od 19. listopadu. Dokonce ani na prosincové losování mistrovství světa nesměl do Jihoafrické republiky odletět.

Teď  Maradonovi distanc končí, takže se chystá na inspekční cestu do Pretorie. „Omlouvám se za zmiňovaný výstup, už budu emoce krotit,“ slíbil trenér argentinského národního týmu před nedělním odletem svazové delegace do Jižní Afriky. „Chci si tam prohlédnout ubytování a tréninkové podmínky v místě, které naši zástupci vybrali během losování,“ vysvětloval.

Argentinci by měli během šampionátu bydlet a trénovat na Pretorijské univerzitě, odkud budou vyrážet k zápasům skupiny B, v níž mají za soupeře Korejskou republiku, Nigérii a Řecko. „My si ale rezervovali pobyt na celý měsíc od 11. června do 11. července,“ naznačil Maradona, že Argentinci mají na šampionátu velké plány.

Reklama

Související témata: