Hlavní obsah

Že byli hráči unavení? To neberu, kritizoval své svěřence Chovanec

LA CALA

První vážnější konfrontace se silnějším soupeřem skončila pro fotbalisty Sparty na soustředění ve Španělsku jasnou porážkou. Letenští prohráli s ukrajinským Šachťarem Doněck 0:3 a trenér Jozef Chovanec se netajil zklamáním. Podle jeho slov nepřistouli jeho svěřenci k zápasu s potřebným nasazením, jaké by si měření sil s vítězem Poháru UEFA zasloužilo.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zasmušilý trenér Sparty Jozef Chovanec

Článek

„Čekal jsem, že se hráči budou víc těšit na srovnání se zvučným soupeřem. Bohužel jsem viděl z jejich strany méně úsilí, než jsem si představoval. Z tohoto pohledu jsem zklamaný," uvedl pro server sparta.cz rozčarovaný kouč.

Soupeř podle něj neměl zase tolik šancí, aby pražský celek přehrál trojbrankovým rozdílem. "Usnadnili jsme jim to a navíc jsme nebyli schopni se sami prosadit, přestože jsme měli tři velké příležitost ke skórování," kritizoval své hráče za první prohru během španělského kempu.

„Soupeři jsme do vedení pomohli sami. Nejdříve Erich Brabec chyboval stejně jako v utkání se Záporožím a Doněck kopal pokutový kop. Pak Jaromír Blažek podcenil centrovaný míč do vápna a najednou jsme prohrávali o tři branky," kroutil hlavou Chovanec.

Neuznal ani možnost, že by se na hráčích v rudých dresech mohla projevit únava z předchozích zápasů nebo tvrdého tréninku. „Tak tohle neberu. Hráči musejí v takových zápasech pracovat daleko lépe. Přestože si uvědomujeme, že soupeř je v jiné fázi přípravy, je rozehranější, dynamičtější," přiznal generální sportovní manažer.

Na jednu stranu je však rád, že získal o hráčích další poznatky, i když nebyly právě pozitivní. "Obrázek o složení mužstva pro jarní část sezóny si totiž vytváříme zejména s ohledem na zápasy. Vycházíme z nich více než z tréninků," dodal Chovanec.

Reklama

Související témata: