Hlavní obsah

Do semifinále postoupily Němky a Kanaďanky

Německé fotbalistky deklasovaly ve čtvrtfinále čtvrtého mistrovství světa žen Rusko 7:1 a kromě postupu mezi elitní čtveřici si stejně jako zbylí semifinalisté zajistily účast na olympijském turnaji v Aténách. Posledním semifinalistou se po nich stal senzačně tým Kanady, který rychlým gólem zdolal favorizovanou Čínu.

Foto: DPA/EPA

Nejlepší střelkyně MS žen Birgit Prinzová z Německa (v bílém) útočí na branku Ruska

Článek

Němky nadchly v Portlandu 25 tisíc fanoušků, jejich obávaný útok rozebral dosud spolehlivou ruskou obranu jako stavebnici. Během pěti minut jim ve druhém poločase nastřílely tři branky a kanonádu v závěru završila dvěma brankami jejich hvězda Birgit Prinzová. Nejlepší střelkyně turnaje už má na kontě šest branek a ještě si stihla elegantní patičkou připsat asistenci na gól Wunderlichové.

Číňanky musely spolknout hořkou pilulku v podobě nečekaného vyřazení. Jedny z aspirantek na zlato a momentálně druhý tým světového žebříčku zaskočila už v sedmé minutě Charmaine Hooperová, která si zaběhla za obranu a přesnou hlavičkou rozhodla zápas. Číňanky sice hned za devadesát vteřin nastřelily z trestného kopu břevno, poté ale jejich snaha o vyrovnání narážela na skvělou brankářku Swiatekovou.

Německo - Rusko 7:1 (1:0)
Branky: 62. a 86. Garefrekesová, 80. a 88. Prinzová, 25. Müllerová, 57. Minnertová, 60. Wunderlichová - 70. Danilovová.
Kanada - Čína 1:0 (1:0)
Branka: 7. Hooperová.
Program semifinále (neděle):
Německo - USA
Kanada - Švédsko

Reklama