Hlavní obsah

Ferdinand prošvihl dopingový test a vypadl z reprezentace

LONDÝN

Fotbalový obránce Rio Ferdinand pořádně hnul žlučí anglické asociaci FA. Hráč Manchesteru United se v září nedostavil k namátkovému dopingovému testu a z rozhodnutí asociace přišel o místo v anglické sestavě. To jen přidělalo vrásky kouči Svenu Göranu Erikssonovi, který s ním počítal do klíčové 'bitvy o Evropu' v Turecku.

Foto: World Cup

Rio Ferdinand (v popředí)

Článek

Švédský trenér Angličanů s nominací na poslední utkání kvalifikace na Euro 2004 dlouho váhal, nakonec po několikerém odložení oznámil složení týmu, v němž zkušený zadák chybí.

Angličanům jde přitom o hodně, aby postoupili, musejí na horké turecké půdě vyválčit alespoň bod. Erikssonovi ale bude chybět nejen Ferdinand, ale kvůli zdravotním problémům také další hráči včetně Michaela Owena. Ten ale v sestavě je.

Hrozí dvouletý trest

Ferdinand se dopingovému testu podrobil až o 36 hodin později, než měl, a musí v pondělí předstoupit před disciplinární komisi fotbalové asociace a vysvětlit, proč zkoušku zmeškal. Pokud bude uznán vinným z dopingu, hrozí mu až dvouletý trest.

Nejdražší obránce světa se hájí tím, že na test prostě zapomněl. Když si uvědomil svou chybu, podrobil se kontrole o dva dny později a výsledek zkoušky byl negativní. Čtyřiadvacetiletý obránce přišel do Manchesteru loni za 30 milionů liber.

Reklama

Související témata: