Hlavní obsah

Oslavy triumfu v Lize mistrů zaplatil jeden muž v Miláně životem

Noční oslavy triumfu Interu Milán v sobotním madridském finále Ligy mistrů dostaly trpkou příchuť poté, co při nich zemřel jeden člověk. Třiašedesátiletý muž se stal obětí násilného činu po hádce v baru, kde se s dalším fanouškem přel o to, zda lze Inter kvůli velkému počtu cizinců považovat za italský tým.

Foto: Paul Hanna , Reuters

Diegoe Milito (vpravo) z Interu Milán slaví svůj gól se soluhráčem Cambiassem - ilustrační foto.

Článek

Po hlučné slovní přestřelce oba aktéry sporu kvůli agresivnímu chování vyhodil jeden ze zaměstnanců baru na ulici a tam měl konflikt tragickou dohru. S bodnými ranami nožem byl muž převezen do nemocnice, kde těžkým zraněním podlehl. Pachateli trestného činu je policie údajně na stopě.

Na stadiónu San Siro mezitím slavilo vítězství 2:0 nad Bayernem Mnichov zhruba 40 tisíc příznivců až do ranních hodin. Letadlo s vítězným týmem po letu z Madridu přistálo zhruba v pět hodin ráno na letišti a o hodinu později už stál s trofejí na hřišti kapitán Javier Zanetti. Fanoušci vzývali především střelce dvou branek Diega Milita, jenž zajistil Interu nejprestižnější evropskou trofej po 45 letech.

Na San Siru už se neobjevil kouč José Mourinho, jenž s největší pravděpodobností odejde do Realu Madrid. Ve španělské metropoli bude v pondělí jednat o podmínkách smlouvy.

Reklama