Hlavní obsah

Porážek a blamáží už bylo dost. Nad Američany chce český tým vyhrát

HARTFORD

Porážek a blamáží nově se tvořící české reprezentace už bylo příliš. I její trenér Michal Bílek to ví, proto před posledním zápasem amerického turné přestal hlásat, že ve středu v noci půjde v Hartfordu v duelu s týmem USA o testování a zkoušení dalších nových hráčů. „Musíme už konečně vyhrát,“ apeloval na své svěřence po pondělním tréninku.

Foto: Jan Tauber

Jan Rajnoch hlavičkuje v zápase s Tureckem.

Článek

Jednu výhodu by měl Bílkův výběr v dnešní noci mít měl. Zatímco český trenér teď už nepokrytě tvrdí, že mu jde o výsledek, český asistent na lavičce Američanů Luboš Kubík přiznává: „Pro nás není výsledek podstatný, protože jde o prověrku hráčů, kteří měli zdravotní problémy a dlouho nekopali.“

„Proto se také v průběhu zápasu protočí všichni čtyři útočníci,“ prozrazoval asistent amerického kouče, že hned po zápase s trenérem Bradleym sednou a budou dávat dohromady konečnou nominaci třiadvaceti hráčů pro světový šampionát v Jižní Africe. Na setkání s prezidentem Obamou do Bílého domu by totiž mělo jít už jen třiadvacet hráčů a realizační tým,

"Nejvíce jsme zvědaví na Goméze, jenž hrál mexickou ligu za Pueblo a byl povolán až na posledních chvíli za Davise ze Sochaux, který se po autonehodě nedostal do potřebné formy.Ve čtrnácti zápasech nastřílel deset gólů, takže by se měl ukázat," vynášel informace z amerického tábora Kubík.

V testování trenér výhodu nevidí

Trenér Bílek ovšem v americkém testování žádnou výhodu nevidí. „Je jedno, v jaké sestavě Američané nastoupí. Nejsou třeba tak fotbaloví, jako v sobotu Turci, o to větší úsilí je však z nich cítit. Je jim vlastní pracovitost, důraz, agresivita, vyznávají ortodoxní rozestavení 4 - 4 - 2,“ seznamoval své svěřence se soupeřem a vytýkal jim chyby, jichž se v sobotu v New Jersey proti Turecku dopouštěli.

„Chtěli jsme soupeře napadat, neměli jsme být zalezlí na své půlce, jenže jsme se nedostali do hry. Presink nebyl organizovaný, špatně jsme drželi míč. A nejen to -  musíme vyvinout větší úsilí a víc se rvát o výsledek,“ tlumočil Michal Bílek mužstvu de facto slova svého nazlobeného šéfa fotbalového svazu Ivana Haška.

Bílek: Na vítězství máme

Američanům má český tým sloužit jako sparring partner, přesto je trenér Bílek přesvědčen, že je schopen uhrát úspěšný výsledek. „I ve složení, v jakém v Americe jsme, máme na vítězství,“ tvrdil a možná i proto se rozhodl sestavu oproti střetnutí v New Jersey příliš neměnit.

„Jen místo Mazucha, který má malou prasklinu ve svalu, nastoupí uzdravený Sivok. A kdyby zdravotní problémy nepustily na hřiště Kušníra, zaskočí za něho Limberský. Jinak se sestava měnit nebude,“ potvrdil kouč české reprezentace, že se složením mužstva moc míchat nebude. „V útoku začnou Fenin s Lafatou,“ upřesnil.

Přenos v televizi i na internetu

Zápas mezi USA a českou reprezentací začíná na Rentschler stadionu v Hartfordu, na němž hraje domácí zápasy  tým amerického fotbalu Connecticut Huskies, ve středu dvě hodiny po půlnoci středoevropského času, přímým přenosem ho vysílá Prima Cool a sledovat ho můžete i na internetu na www.sport.cz.

V hledišti by mělo být čtyřicet tisíc diváků, protože Američané pojali duel s českým týmem i následné střetnutí s Tureckem ve Filadelfii jako pompézní rozloučení se svým mužstvem před cestou do Afriky. Dokonce i zvláštní logo a plakáty, jimiž je stadión ověšen, pro tuto příležitost vytvořili.

“Co já vím, bude vyprodáno,“ tvrdí i asistent Američanů Luboš Kubík.

Předpokládané sestavy
USA: Howard - Spector, Onyewu, Bocanegra, Bornstein - Dempsey, Torres, Bradley, Rogers - Altidore, Goméz.
ČR: Čech - Kušnír, Sivok, Rajnoch, Pudil - Sinko, Polák, Hübschman, Plašil - Fenin, Lafata.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice