Hlavní obsah

Hašek věří, že se víc o zmizení svého místopředsedy Kříže dozví od policie

PRAHA

Už za mořem se šéf českého fotbalu Ivan Hašek po svých místopředsedech sháněl. Zatímco Jindřich Rajchl za českou reprezentací do Ameriky po vlastní ose dorazil, po Miroslavu Křížovi pátrala fotbalová generalita marně. „Měl vypnutý telefon, takže jsme mysleli, že je na cestě. Měl totiž za námi do New Yorku přiletět dodatečně. Nespojili jsme se s ním však ani druhý den,“ prozradil Hašek.

Foto: fcviktoria.cz

Majitel fotbalové Viktorie Plzeň Miroslav Kříž (vpravo) s Ivanem Haškem během golfového turnaje osobností v Plzni-Dýšině.

Článek

O tajemném zmizení plzeňského podnikatele a svého místopředsedy Miroslava Kříže, který je pohřešován od 22. května, Ivan Hašek žádné bližší informace nemá. V New Yorku se Kříže nedočkal, navíc on sám z Ameriky odletěl předčasně, takže druhý zápas české reprezentace v Hartfordu proti USA na vlastní oči neviděl. Spěchal totiž na zasedání reprezentační komise UEFA ve švýcarském Nyonu.

„Až po středečním nočním návratu jsem se dozvěděl, že Miroslav Kříž je pohřešovaný, veškeré informace však mám zatím jen z medií. Snad se víc dozvím od policie, která mě ve čtvrtek ráno kontaktovala s tím, že se chce se mnou sejít,“ nevnesl ani první muž českého fotbalu do případu jasno.

Hašek: Věřím, že zmizení nemá s fotbalem nic společného

„Nikomu z nás není dobře z toho, že je někdo pohřešován. Přál bych si, aby se všechno vysvětlilo a kolega se objevil. Věřím, že jeho zmizení nemá s fotbalem nic společného,“ nechal se slyšet Ivan Hašek, podnikatelské aktivity svého místopředsedy však glosovat odmítl.

„O jeho podnikatelských aktivitách přehled nemám. Když někdo kandiduje na místopředsedu za ligu, nemusí uvádět, v jakých firmách působí,“ pravil šéf českého fotbalu.

Miroslav Kříž jako svazový místopředseda zvolený 32 profesionálními kluby měl na Strahově na starosti profesionální fotbal a mimo jiné i přípravu plánovaného Superpoháru, v němž se 10. července střetne Sparta coby ligový mistr s vítězem Ondrášovka cupu Plzní. Zároveň byl členem dozorčí rady dceřinné společnosti STES, která produkuje pro fotbal peníze.

„Všechny kompetence a povinnosti spojené s profesionálním fotbalem přechází v tuto chvíli na ředitele ligy Ivo Lubase a členy výkonného výboru zvolené za ligu, tedy pány Doležala, Svobodu a Poborského,“ potvrdil Ivan Hašek.

Reklama

Související témata: