Hlavní obsah

Úřadující šampióni Italové překvapivě podlehli před fotbalovým MS Mexiku

PRAHA

Překvapivou porážku si připsali v přípravných zápasech před blížícím se světovým šampionátem úřadující mistři světa Italové. Po náročném soustředění v Alpách podlehli na neutrální půdě v Bruselu 1:2 Mexiku. V dalších zápasech se překvapení nezrodilo, i když Španělé se trápili s Koreou, kterou porazili jen těsně 1:0.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Ilustrační foto

Článek

K porážce Italů se vyjádřil po zápase kouč Marcello Lippi. Podle něj si hráči stěžovali na těžké nohy. "Připravovali jsme ve vysoké nadmořské výšce deset dnů, což hráče poznamenalo. Soupeř byl v mnohem lepší kondici. Své hráče znám a z prohry nejsem vůbec smutný. Podstatné je pouze to, v jaké budeme formě za deset dnů," reagoval italský reprezentační trenér.

Španělé si zajistili těsnou výhru 1:0 nad Koreou až v samotném závěru utkání, když se v 87. minutě trefil Jesús Navas. Pozitivnější zprávou pro fanoušky španělských barev je fakt, že se na trávníku po dvou měsících opět objevil záložník Arsenalu Cesc Fábregas. Úřadující mistři Evropy tentokrát nasadili spíše náhradníky a proti Korejcům si mnoho brankových příležitostí nevytvořili.

Fábregas odehrál zhruba šedesát minut bez známek následků po zlomenině nohy. Do přípravné fáze se ještě nezapojil Fernando Torres, jenž se léčí po operaci kolena.

Španělskou reprezentaci čeká poslední přípravný zápas v úterý proti Polsku. Šampionát zahájí 16. června proti Švýcarsku.

Až dvě branky Bastiana Schweinsteigera z pokutových kopů v posledních 20 minutách zajistily Německu vítězství 3:1 nad Bosnou. Ta dlouho vedla zásluhou svého kanonýra Edina Džeka, Němci však v domácím prostředí ve druhé půli třemi góly vývoj otočili.

Innsbruck: Španělsko - Korejská republika 1:0 (0:0)
Branka: 87. Navas.
Brusel: Itálie - Mexiko 1:2 (0:1)
Branky: 89. Bonucci - 17. Vela, 84. Medina.
Frankfurt n. M.: Německo - Bosna a Hercegovina 3:1 (0:1)
Branky: 73. a 77. Schweinsteiger obě z pen., 50. Lahm - 15. Džeko.

Reklama