Hlavní obsah

Plašil: Skoro nic jsem nedělal a teď mě bolí nohy

PRAHA

Posledních sedm dnů letní dovolené má před sebou fotbalový reprezentant Jaroslav Plašil. V uplynulých týdnech relaxoval u manželky v Brazílii, nějaký čas s ní strávil i v New Yorku a stihl také sledovat pár zápasů světového šampionátu. Fotbal mu už začíná chybět, těší se na start nové sezóny ve francouzském Bordeaux.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Jaroslav Plašil v dresu Bordeaux .

Článek

Po přípravě české fotbalové reprezentace v zámoří jste s manželkou zůstal ještě v New Yorku. Pak jste, podle plánu, strávil týden v Brazílii. Jaká byla dovolená?

Moc příjemná. Odpočinul jsem si a moc toho nedělal. A je to znát, teď jsem se začal trochu hýbat a bolí mě nohy.

Žila Brazílie světovým šampionátem?

Tam žije fotbalem celá země pořád. Když hraje národní mužstvo, 190 miliónů lidí fandí. Je to nejfotbalovější země na planetě. Moc bych si přál, abychom se tam za čtyři roky probojovali na mistrovství světa. Už jen ta atmosféra bude s probíhajícím šampionátem nesrovnatelná.

Sledujete zápasy v Jihoafrické republice?

Pár jsem jich viděl, ale kromě Argentiny se mi nikdo moc nelíbil. Ta jediná hraje na vítězství. Ostatní především nechtějí dostat gól. Fanoušek se nemá na co dívat. Navíc na hráčích, kteří za sebou mají náročnou sezónu ve velkých ligách a klubech, je hodně znát únava.

Překvapil vás výbuch Francie?

Ani ne. Kolem trenéra Domenecha nebyla nikdy dobrá atmosféra.

Francouzskou reprezentaci převezme váš bývalý kouč z Bordeaux Laurent Blanc. Může s týmem něco udělat?

O tom nepochybuju. Je velkou osobností, byl kapitánem mistrů světa 1998 a Evropy 2000, trenéřinu ovládá a u hráčů má obrovský respekt. Hodně dbá na disciplínu. S hvězdami si poradí. Když bude třeba, klidně jich pár vyhodí. Určitě tým přebuduje.

Reklama

Související témata: