Hlavní obsah

Kaddáfí hýřil, ale neplatil. Má uhradit dluh 10 miliónů

PRAHA

Nést veřejně známé jméno, nemusí být vždy výhodou. O tom ví své fotbalista Saadí Kaddáfí. Užíval si hotelového luxusu, ale neměl platit. Teď to slyší celý svět. Třetí syn libyjského vůdce má uhradit dluh ve výši 494 tisíc dolarů, to jest 10 miliónů korun. To vše jako vzpomínka na pobyt na italské Riviéře roku 2007.

Foto: Internet

Saadí Kaddáfí

Článek

Rozhodnutí přišlo podle BBC v pondělí od italského soudu. Kaddáfí, toho času hráč Sampdorie Janov, kde ovšem žádný zápas neodehrál, neměl zaplatit za pronajaté prostory pro sebe, ale také svých dvanáct přátel a osobního strážce. Toto vše mělo proběhnout jeden letní měsíc v roce 2007. Služby nebyly zaplaceny, v garážích ale zůstal zaparkovaný sportovní vůz, který prostory dosud neopustil.

Hotel se snažil získat peníze z velvyslanectví v Římě, nicméně požadavek nenašel kladnou odezvu. Právník zastupující zájmy Grand Hotel Excelsior proto podal celou věc k soudímu jednání ve městě Chiavari. Zde bylo rozhodnuto, že Saadí Kaddáfí má vyrovnat dlužnou částku. K tomu navíc obdržel pokutu 5 tisíc eur (126 tisíc korun) jako odškodnění majitelům hotelu.

Reklama

Související témata: