Hlavní obsah

"Klidně si mě kritizujte, já jsem se svým výkonem spokojený," hájí se sudí Webb

LONDÝN

Tvrdě kritizovaný anglický rozhodčí Howard Webb je se svým výkonem ve finále MS mezi Nizozemci a Španěly spokojený a tvrdí, že odvedl dobrou práci a udělal vše pro to, aby měl vyhrocený duel pod kontrolou.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Rozhodčí Howard Webb ukazuje červenou kartu Johnovi Heitingovi.

Článek

Webb v utkání, které vyhrálo Španělsko 1:0 v prodloužení, rozdal 13 žlutých karet a navíc vyloučil nizozemského obránce Johna Heitingu. Nizozemci obvinili Webba, že stranil Španělům, ti mu naopak vyčítali velkou shovívavost s tvrdou hrou "Oranjes".

"Myslím, že jsme neměli moc na výběr a nemohli jsme zápas řídit jinak. Odevzdali jsme to nejlepší a odvedli jsme těžkou práci v náročných podmínkách," řekl Webb na stránkách Premier League.

Stěžující se Nizozemci měli ale i štěstí, že Webb nevyloučil Nigela de Jonga za kopnutí Xabiho Alonsa do hrudníku. Ke konci utkání zase přehlédl zápasnický chvat Carlese Puyola na Arjena Robbena a vítězný gól padl poté, co rozhodčí neviděl teč zdi při přímém kopu Wesleyho Sneijdera a místo rohu nechal vykopávat od španělské branky.

"Vzhledem k důležitosti zápasu pro oba týmy jsem se k tomu snažil přistoupit lidsky a s rozumem. Nejdřív jsem hráče slovně varoval, nediskutoval jsem s nimi a starší fotbalisty jsem požádal, aby spoluhráče uklidnili," dodal Webb.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň