Hlavní obsah

LIGA ON-LINE: Bohemians hrají bez vyloučeného Rychlíka se Slavií 1:1

PRAHA

Hrát se vršovické derby mezi Bohemians a Slavií na úvod ligy před rokem, šlo by o šlágr šlágrů. „To by byl stadion určitě plný bez ohledu na dovolené, prázdniny a panující vedra,“ přitakává trenér klokanů Pavel Hoftych. Dnešní realita je však jiná, pravověrní fanoušci klokanů totiž přichystali protestní bojkot, neboť jim stěhování z Ďolíčku do Edenu není po chuti, a příznivci Slavie se k nim přidali.

Foto: René Volfík, ČTK

Peter Grajciar ze Slavie (uprostřed) v souboji s Josefem Jindřiškem z Bohemians 1905 (vlevo).

Článek

Derby vršovických klubů se tak odehrává spíše ve stínu protestního pochodu mezi Edenem a Ďolíčkem. S vlajkami, transparenty i bengláskými ohni na něj vyrazili společně příznivci Bohemians i Slavie, kteří se rozhodli bojkotovat zahajovací duel nového ligového ročníku.

Ředitel Bohemians Lukáš Přibyl, který se v uplynulých dnech a týdnech marně pokoušel přesvědčit fanoušky klokanů, že víc než protestním pochodem by hráčům pomohli v ochozech Edenu. „Mohli by nachystat nějaké choreo představení nebo transparenty, aby upozornili na situaci, která kolem Ďolíčku vznikla. To by bylo účinnější, když derby přenáší i televize,“ myslí si trenér Bohemians Pavel Hoftych.

Pochod se odehrával v poklidu až na pár incidentů. Jednou musela podle zpravodaje Sport.cz policie zakročit proti agresivním slávistickým fanouškům a zpacifikovat je, ze strany Bohemians bouchaly pouze petardy. Fanoušci vykřikovali hesla, skandovali a spořádaně pochodovali, panoval klid.

Bohemians 1905 - Slavia Praha 1:1 ve 2. poločase
Branky: 2. Bartek - 17. Kisel. ČK: 63. Rychlík.ON-LINE

Bez ohledu na protestní pochod a bojkot Edenu ligový podzim začal v 17.30 právě vršovickým derby Bohemians – Slavia, které vysílá televize Nova. „A pro nás začíná maratón třiceti zápasů, jež bude hrát venku. Eden nikdy naším domovem nebude, ale i tak musíme uválčit co nejvíc bodů, abychom přežili. Letošní sezóna ve vyhnanství bude bojem o holou existenci,“ glosuje úvodní duel kapitán „domácích“ klokanů Radek Sňozík.

Slavii bude scházet kapitán

Těm bude v derby proti Slavii chybět Štohanzl, jenž toho po zranění v přípravě moc neodehrál, a pochopitelně i Trubila, který přišel právě ze Slavie na hostování a jeho mateřský klub si vymínil, že nastoupit nesmí.

„S letní přípravou jsem byl spokojený, ale až první zápasy ukáží, jak na tom jsme. Nic jednoduchého nás ale nečeká,“ uvědomuje si i trenér Hoftych.

Ve Slavii se kromě dlouhodobě zraněných Hlouška a Naumova vznášel největší otzaník nad startem kapitána mužstva Lukáše Jarolíma. „Nejde o žádné vážné zranění, ale těžko mě na trávník pustí,“ připouštěl mladý Jarolím, že návrat do české ligy bude možná muset oželet. Jeho otec na trenérské lavičce zase váhal, z kterého gólmana udělá pro nastávající sezónu brankářskou jedničku.

„Rozhodneme se mezi mladým Finem Jaakkolou a Vaniakem. A na koho ukážeme, toho se budeme snažit v bráně podržet,“ naznačil, že loňské rošády s gólmany už si odpustí. Zvláště, když jde do derby s cílem získat první tři body a zahájit tak úspěšně reparát za loňsou zpackanou sezónu.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 West Ham - Leverkusen 1 : 0 74. min Živě
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň