Hlavní obsah

Trest pro fotbalisty KLDR: 400 funkcionářů jim nadávalo šest hodin

Lepší trest by si nikdo asi nevymyslel. Fotbalisté KLDR si po neúspěchu na MS, kde prohráli všechny tři zápasy, přišli v rodné zemi na své. Podle rozhlasové stanice Radio Free Asia stálo celé mužstvo šest hodin před čtyřmi stovkami politiků, sportovců a studentů, kteří se střídali v kritizování hráčů.

Foto: Rogan Ward, Reuters

Trpký byl úděl fotbalistů KLDR na MS.

Článek

Akci v Lidovém paláci kultury v Pchjongjangu také doprovázel komentář státní televize, který upozorňoval na chyby každého hráče. Na konci musel každý z fotbalistů zkritizovat trenéra Kim Čong-huna.

Kouče "za zradu" vyloučili ze strany

Třiapadesátiletý kouč byl prý za trest vyloučen ze strany a poslán pracovat na stavbu. Důvodem byla "zrada důvěry Kim Jong-una", nejmladšího syna a nástupce vůdce Kim Čong-ila.

Veřejné kritice nebyli 2. července, tři dny po návratu z JAR, přítomni pouze největší hvězda Čong Te-se a An Jong-hak, kteří žijí v Japonsku.

Fotbalisté KLDR se na mistrovství představili po 44 letech - v roce 1966 došli senzačně až do čtvrtfinále. V Jihoafrické republice však prohráli všechny tři zápasy v základní skupině s Brazílií (1:2), Portugalskem (0:7) a Pobřežím slonoviny (0:3).

Reklama