Hlavní obsah

Sparťanský záložník Igor Žofčák přiznal: Mohli jsme dopadnout i hůř

Karel FeltPrávo

Chodit mezi novináře po prohraném zápase, to je pro fotbalisty trest. Slovenský záložník v letenských službách Igor Žofčák (27) byl vybrán, zřejmě proto, že v „chomáči“ hráčů v rudých dresech, v jakých jsou fanoušci zvyklí vídat Spartu, v úterý večer nebyl ještě tím nejhorším. Nevděčenou roli vzal chlapsky a přiznal... „Mohli jsme dopadnout i hůř.“

Foto: Petr Horník, Právo

Igor Žofčák ze Sparty se snaží přejít přes Wendta z Kodaně.

Článek

Je to pro vás velký šok, prohrát doma 0:2 se Žilinou?

Je to šok pro celou Spartu. S něčím takovým jsme vůbec nepočítali, že bychom doma prohráli 0:2. Ale když jsme pořádně nevystřelili na bránu, nedali jsme ani gól. Je to hrozné...

Čím si takový výkon vysvětlujete?

Neumím si to vysvětlit. Pokoušeli jsme se střílet, ale netrefovali jsme bránu. Když už jsme měli šanci, tak jsme ji nedali. Žilina svoje šance po změně stran dokázala proměnit. Při prvním gólu to jejich útočník trefil perfektně křížem k tyči. Druhý jsme dostali po rohu, což by se nám nemělo stávat. A měli i další šance, mohli jsme dopadnout ještě hůř.

Překvapila vás něčím Žilina?

Mně osobně ničím, já vím, že hraje dobrý ofenzivní fotbal ve vysokém tempu. To také potvrdila. Měla šance, dala dva góly. My se ale musíme dívat hlavně na sebe a první zápas odehráli velmi špatně.

Vy sám jste mohl Žilině jeden vstřelit, proč jste volil přihrávku?

Byl jsem trochu z úhlu, hledal jsem vpředu Miloše Lačného, který byl v lepší pozici. Bohužel to nevyšlo. Asi jsem to měl zkusit sám. Teď už je pozdě litovat.

Kdo z pětice Matějovský, Sionko, Wilfried, Kaldec, Kladrubský proti Žilině chyběl nejvíc?

Každý z nich scházel, ale nejvíc asi Wilfried. Na podzim se mu daří, dává góly.

Vidíte nějakou šanci na postup v odvetě?

Tam to bude hrozně těžké, ale pojedeme tam s tím, že se chceme postoupit. Musíme v Žilině ale podat úplně jiný výkon, mnohem lepší, než v úterý. Na hřiště se vrátí Sionko a Wilfried.Oba jsou výborní fotbalisté.

Boudou ale chybět stopeři Řepka s Brabcem, kteří se vykartovali...

To bude velká ztráta. Nějak si s tím musíme poradit. V Žilině musíme útočit.

Jak se může domácí výbuch se Žilinou podepsat na psychice hráčů Sparty?

To neumím říct. Musíme se otřepat a jít dál. V sobotu nás čeká v lize Plzeň.

Reklama

Související témata: