Hlavní obsah

Příbramského kouče Hřídela vlhký prach střelců neděsí

PŘÍBRAM

I když Daniel Huňa patří k elitním ligovým kanonýrům, čekají přibramští fotbalisté na radost z ligového gólu už 411 minut. Právě on se jako poslední trefil v Teplicích ve 2. kole Gambrinus ligy a jeho trefa přinesla Příbrami senzační tři body. Od té doby mají svěřenci trenéra Martina Hřídela vychýlenou mušku... „Zatím mě to neděsí. Jde jen o to prolomit smůlu,“ věří kouč mužstva od říčky Litavky.

Foto: SK Kladno

Trenér fotbalistů Příbrami Martin Hřídel

Článek

Neděsí vás, že více než čtyři zápasy se příbramští hráči netrefili?

Zatím mě to neděsí. Zkušený Huňa i mladí útočníci Jurdík a Wágner svoje střelecký potenciál mají. Jde jen o to prolomit smůlu. Gólové šance si dokážeme připravit. To je pozitivní. Znám mnoho příkladů, kdy vyhlášený kanonýr nedá několik kol branku, a pak se rozjede brankostroj. V tomhle byl nejznámější Horst Siegl. Čtyři kola nic a pak sedm tref ve třech zápasech v řadě.

Trénujete střelbu?

Neustále, to je ale normální v každém klubu a neznám hráče, který by střelbu netrénoval.

Tak v čem je problém? Normální to přeci není.

Jak už jsem řekl, šance si v zápasech vytváříme. Snad jen doma s Olomoucí a teď druhou půli v Liberci jsme hráli víc hlubokém bloku. Skutečně jde jen o to dát první gól a pak už to půjde. Huňa určitě nezapomněl střílet branky a v minulosti měl také období, kdy se pár kol netrefil a pak to přišlo a rozhodoval zápasy.

Po šesti kolech má Příbram šest bodů. Je to hodně nebo málo?

Vždycky může být bodů víc, samozřejmě pokud nevyhrajete všechna utkání. Ale já jsem realista. My jsme totiž dosud hráli s mužstvy, která aspirují na přední příčky tabulky a bojují o evropské poháry. Nedejte se mýlit momentálním postavením Baníku. S ním jsme doma začali remízou a pak jsme vyhráli v Teplicích. Cenná byla i domácí remíza s Olomoucí, která ukazuje, že má drtivou ofenzívu a u nás gól nedala. Svědčí to i o dobré práci naší defenzívy. Další dva zápasy byly výsledkově špatné, prohráli jsme v Mladé Boleslavi a doma se Spartou, ale remíza v Liberci je naopak přínosem. Ten také bude bojovat o přední příčky.

Tím chcete říct, že to nejtěžší máte za sebou?

Právě naopak! To těžší nás teprve čeká, protože budeme hrát s mužstvy, s nimiž bychom měli bojovat o klidný střed tabulky nebo záchranu. My uděláme maximum pro tu první variantu.

Nejbližším soupeřem je už tuto sobotu nováček z Hradce. Věříte, že proti němu se podaří střeleckou smůlu prolomit?

Musím v to věřit a v přípravě děláme maximum, aby tomu tak bylo. Čeká nás těžké utkání, Hradec má velmi kvalitní ofenzivu, což dokázal například proti Spartě nebo Jablonci, které porazil. Jako trenér Čáslavi jsem proti Hradci hrál a vím, jak je silný. Doma nám ale povinnost velí vyhrát, protože jsme u Litavky ještě naplno nebodovali. A nad tímto soupeřem potřebujeme vyhrát i z důvodu, který jsem už říkal. Je to soupeř z naší silné skupiny od půlky tabulky dolů. A tam bude hrát roli každý bodík.

Nebude právě tahle skutečnost ještě víc svazovat nohy vašim střelcům?Myslím si, že právě naopak. Oni cítí, že teď přichází ta nejlepší chvíle předvést, že jsme v Příbrami góly dávat nezapomněli.

Reklama

Související témata: