Hlavní obsah

Policie stíhá za výtržnosti před duelem Sparty se Žilinou 29 fanoušků

Před zápasem fotbalistů Sparty v Žilině zadržela slovenská police 29 fanoušků z Česka a Slovenska. Po vyslechnutí je ještě ve středu propustila, ale zahájila proti nim trestní stíhání za výtržnictví a poškozování cizího majetku.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Slovenští policisté zasahují proti některým z fanoušků Sparty v Žilině

Článek

Uvedl to ve čtvrtek policejní mluvčí Radko Moravčík. Výtržníci se před utkáním 4. předkola Ligy mistrů v centru města porvali a poškodili i zařízení místního baru.

"Policisté předvedli 20 Čechů a devět Slováků," řekl Moravčík. Vyšetřovatel zatím nikoho neobvinil. Majitel poničeného baru škodu odhadl předběžně na 2500 eur (asi 62.000 korun).

Během roztržky utrpělo zranění několik výtržníků. Záchranáři podle policie ošetřili asi 20 lidí. Počet zraněných po zásahu policejních těžkooděnců ale Moravčík neuvedl.

Pokusili se prorazit plot

Méně závažné výtržnosti fanoušků provázely i samotný zápas. Před jeho úvodním hvizdem se podle deníku Sme sparťané pokusili prorazit oplocení svého sektoru, ovšem plot jejich útoku odolal a policie nemusela zasahovat, přestože preventivně vstoupila do areálu. V závěru zápasu se pak v sektoru sparťanských fandů objevovala i přes důrazné varování pořadatelů nedovolená pyrotechnika. Škody v sektoru hostů žilinského stadiónu zatím nebyly vyčísleny.

Reklama

Související témata: