Hlavní obsah

Mourinha štve, že nemůže pomoct portugalské reprezentaci

MADRID

Trenér Realu Madrid José Mourinho je rozladěný z toho, že nebude mít šanci vést portugalskou fotbalovou reprezentaci ve dvou říjnových zápasech kvalifikace mistrovství Evropy. Na jeho práci ve španělském velkoklubu by prý krátký záskok u národního mužstva neměl vliv.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Trenér Realu Madrid José Mourinho

Článek

"Nevím, proč mi to Real nedovolí, když v té době stejně nebudu mít v Madridu skoro co dělat. Budu mít devět dní volno, protože se budou hrát reprezentační zápasy," řekl Mourinho portugalské televizi po sobotním zápase španělské ligy, v němž Real vydřel vítězství 2:1 v San Sebastianu.

Vedení Realu tvrdí, že Mourinhovi nic nezakázalo. Sami Portugalci prý ustoupili od myšlenky pověřit bývalého kouče Chelsea a Interu Milán dočasným vedením reprezentace.

Mourinho je pobouřený 

"Nám žádná oficiální žádost z Portugalska nepřišla, takže jsme žádné stanovisko zaujímat nemuseli," prohlásil generální ředitel Realu Jorge Valdano. "V médiích kolem toho byl velký povyk, tak předseda portugalské federace zavolal (prezidentovi Realu) Florentinu Perezovi, ale jen proto, aby mu řekl, že se tohoto záměru vzdali. Tak jsme vzali na vědomí, že je to uzavřená záležitost," citovala Valdana agentura Reuters.

"Mourinho je pobouřený, protože každý chce pomoci své zemi, a je mu to ke cti, ale náš klub za nic nemůže," řekl funkcionář Realu.

Mourinha chtěl na zápasy s Dánskem a na Islandu přivést k národnímu týmu šéf portugalského fotbalu Gilberto Madail místo odvolaného Carlose Queiroze. Ten přišel o místo kvůli špatnému vstupu do kvalifikace, kde Portugalci na úvod remizovali 4:4 s Kyprem a prohráli 0:1 v Norsku. Queiroz v obou zápasech na lavičce chyběl, protože si odpykává půlroční trest za konflikt s antidopingovými komisaři před mistrovstvím světa.

Reklama

  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články