Hlavní obsah

FOTBAL: Všechny tři domácí celky Příbram, Teplice i Ostrava vyhrály

Po pátečním prologu v Edenu pokračovala fotbalová liga dalšími třemi zápasy. Pikantní nádech měl duel v Příbrami, neboť domácí boss Jaroslav Starka sice odvolal trenéra Hřídela, ale náhradu se mu přivést nepodařilo. Na lavičku tudíž v den svých pětapadesátých narozenin usedl sám a k tolik potřebným bodům v zápase s Českými Budějovicemi svůj tým dovedl. V severočeském derby porazily Teplice Liberec gólem z penalty, Ostrava nakonec udolala Slovácko.

Foto: Milan Malíček, Právo

Lukáš Pleško se raduje z branky

Článek

Příbram je v hodně tíživé situaci, proto místní boss Jaroslav Starka po prohře v Příbrami konal. Odvolal trenéra Hřídela a chtěl přivést z druholigové Vlašimi Romana Nádvorníka, který klub zpod Blaníku vytáhl na první příčku.

Starka slavil narozeniny výhrou

Námluvy ale zatím nevyšly, takže Starka vedl proti Českým Budějovicím svůj tým sám s asistenty Kopačem a Rybou. A právě den, kdy slavil 55. narozeniny. Jeho hráči mu chtěli gratulovat fotbalem a výhrou, takže začali zápas s Českými Budějovicemi velice aktivně. Hned v prvníí čtvrthodině měl Jurdík dbvě obrovské šance, skórovat mohli i Klesa a Plašil, jenže střelba dělala domácím neskonalé problémy. Proto také skončila první půle bez branek, i když domácí vyhráli na střely na bránu 7:0.

Teprve po hodině hry se ujala rána Pleška a Příbram šla po zásluze do vedení. Po vedoucím gólu ovládla hru úplně, připravila si spoustu šancí, ale druhý gól jistoty dal až v samém závěru střídající Šlapák. Starka se mohl radovat, nebot narozeniny oslavil výhrou.

Derby rozhodla penalta

Severočeské derby, v němž teplický celek přivítal Liberec, nakonec rozhodla penalta hned v samém úvodu střetnutí. Domácí začali aktivně a už po sedmi minutách šli do vedení. Vácha totiž fauloval v šestnáctce Mahmutoviče, sudí sice chvíli váhal, ale pak penaltu přece jen nařídil a Kalivoda otevřel skóre.

David Kalivoda z Teplic se raduje z branky.foto: ČTK/Libor Zavoral

Na Stínadlech to byla první a také poslední branka. Plíškův tým si sice další šance připravil, ale gól už nedal, Liberec přes zvýšenou snahu ve druhé půli se nezmohl ani na vyrovnání.

Baník se třásl, ale nakonec tři body získal

Pro Ostravu bylo vítězství nad Slováckem doslova existenční záležitostí. Bez Bolfa, který zůstal jen na lavičce mezi náhradníky, a také Fantiše, jenž odjel s mladou reprezentací, začal Baník aktuivně a byl lepším týmem. Velkou šanci měl ve 24. min. Frejlach, ale brankář Filipko jeho střelu vyrazil, dvě minuty poté si po střele Lukeše sáhl na míč Košút a následovala penalta. Nevés ji proměnil a Košút navíc spatřil červenou kartu, takže musel z placu.

Ani v deseti se ovšem Slovácko nevzdávalo a čtyři minuty po přestávce se postaral Reinberk o vyrovnání. Od tohoto momentu se oslabení hosté stali jasně lepším týmem a mohli skóre otočit, neboť dvakrát Valenta a po něm i Szmek a Volešák měli šance víc než vyložené. Nevyužili je, takže v 73. min. Varadi Slovácko potrestal a Baníku tři body přece jen zajistil.

Jedenácté kolo fotbalové Gambrinus ligy
Pátek
Slavia Praha – Viktoria Plzeň 0:1
Branku: 17. Rezek z penalty
Sobota
Příbram – Č. Budějovice 2:0
Branky: 59. Pleško, 90. Šlapák.
Teplice – Liberec 1:0
8. Kalivoda z penalty
Ostrava - Slovácko 2:1
Branky: 26. Neves z penalty, 73. Varadi - 49. Reinberk

Reklama

Související témata: