Hlavní obsah

Šilhavý nevěřil svým očím, Starka se těšil na prase

Příbram

Hned po závěrečném hvizdu sudího Patáka v sobotním duelu 11. kola fotbalové ligy mizeli po prohře v Příbrami 0:2 zklamaní hráči Českých Budějovic v kabině. Domácí naopak křepčili před svým minikotlem.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Příbramský boss Jaroslav Starka si sedl v den svých pětapadesátin na lavičku a od svých hráčů dostal jako dárek tři body.

Článek

„My jsme hrozný, jsme schopný dostat osm gólů v Ústí i v Příbrami,“ kroutil hlavou gólman Pavel Kučera, který svůj tým několikrát podržel. „V první půli jsme byli rádi, že jsme ji přežili, ve druhé jsme se pokusili hrát, ale naopak jsme inkasovali. Z naší strany to byl tragický výkon,“ přidal se útočník Zdeněk Ondrášek.

„Byl to nejhorší první poločas, co jsem v Budějovicích. Byli jsme ustrašení, zalezlí, pomalí. U mladých bych to ještě pochopil, ale starších hráčů se budu ptát, proč to tak bylo,“ nevěřil tomu, co na hřišti viděl, kouč Jihočechů Jaroslav Šilhavý.

Starka na lavičce zůstane

Spokojený odcházel prezident příbramského klubu Jaroslav Starka, který se podílel s Františkem Kopačem na koučování týmu.

„Do taktiky nemluvím, to je věc odborníků. Hráče jsem hecoval. Poděkoval jsem jim za dárek, který mi dali před zápasem, a před utkáním jsem je požádal ještě o jeden - tři body. To také splnili. Řekl jsem jim, že doma musí hrát tak, aby i v případě neúspěchu mohli ze hřiště odejít s tím, že udělali maximum. Máme na večer připravenu oslavu mých pětapadesátin, včetně opečeného selete,“ říkal spokojený Jaroslav Starka, který prý zůstane na lavičce u funkce vedoucího mužstva.

„Dál jednáme s Vlašimí o Romanu Nádvorníkovi. Teď měli těžký týden, v reprezentační pauze by to mělo dopadnout. Věřím, že přijde, já bych tu práci dělat nemohl. Jsem spíš motivátor a velký optimista, který víc hráče chválí než kárá,“ dodal Starka.

Mladíček výhru pečetil

K nejlepším hráčům na trávníku patřil domácí Lukáš Pleško, autor prvního gólu... „Už jsme z toho byli po první půli trochu nervózní. Moc jsme chtěli dát gól, což nám svazovalo nohy. Sám jsem nedal jednu tutovku svojí levačkou. V kabině jsme si řekli trochu nahlas, že takhle to nejde a musíme se uklidnit. A ono to přišlo. Marek Plašil mi sklepl míč a já to dal pravou nohou. Nevím, ale možná to byl první gól pravačkou. Tohle vítězství je pro nás hrozně důležité. Věřím, že nás nakopne,“ liboval si příbramský střelec.

Zasloužené vítězství Příbrami po nejlepším výkonu podzimu pečetil Martin Šlapák, který počítá ligové starty na minuty, na kontě jich měl před sobotním duelem patnáct. Přišel na poslední čtyři minuty a v té poslední se trefil...

„Pro mne je to úžasný pocit. Jsem rád za každou minutu a vůbec mě nenapadlo, že můžu dát gól. Ale míč jsem dostal před prázdnou branku, to už se nedalo neproměnit,“ radoval se sedmnáctiletý útočník.

Reklama

Související témata: