Hlavní obsah

Z Ostravy dorazila do Prahy na zápas se Slavií stovka fandů Baníku

PRAHA

Necelá stovka fandů Baníku dorazila v podvečer do Prahy na prvoligový zápas ostravských fotbalistů se Slavií. Příznivci ostravského týmu vystoupili z vlaku na vršovickém nádraží krátce před 16:30 a za doprovodu desítek policejních těžkooděnců dorazili na stadion v Edenu. Jejich pohyb ze vzduchu monitoroval vrtulník. Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan ČTK řekl, že policisté dosud nezaznamenali žádný problém. Necelá stovka fandů Baníku dorazila v podvečer do Prahy na prvoligový zápas ostravských fotbalistů se Slavií. Příznivci ostravského týmu vystoupili z vlaku na vršovickém nádraží krátce před 16:30 a za doprovodu desítek policejních těžkooděnců dorazili na stadion v Edenu. Jejich pohyb ze vzduchu monitoroval vrtulník. Mluvčí pražské policie Tomáš Hulan ČTK řekl, že policisté dosud nezaznamenali žádný problém.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Těžkooděnci očekávají příjezd fanoušků Baníku.

Článek

Policie označila zápas za rizikový. Hulan uvedl, že o veřejný pořádek se v souvislosti s utkáním stará několik stovek policistů, především v ulicích Prahy 10.

Policie do akce nasadila i psovody nebo policisty na koních. "Fanoušky jsme z vršovického nádraží doprovodili bez jakéhokoli problému na stadion. Bezpečnostní opatření dál probíhá," řekl po 17:00 ČTK Hulan.

Fanoušky doprovázeli policisté

Fanoušky ve vlaku doprovázeli policisté z moravskoslezské pořádkové jednotky. Šlo o reakci na události z letošního července. Tehdy chuligáni z Ostravy při přesunu z Příbrami ve vlaku napadli železniční policisty a demolovali vybavení.

Policisté odhadli, že zpět do Ostravy by mělo cestovat asi 200 příznivců ostravského klubu. Určen pro ně bude vlak Šírava. Ten vyjede z hlavního města ve 20:47 a bude posílen o pět vozů určených právě pro fanoušky. Do Ostravy-Svinova by měl dojet v 1:30.

Ostravští fanoušci na sebe naposledy upozornili při sobotním domácím zápasu s Plzní. Na ulici před stadionem házeli pyrotechniku a ohrožovali projíždějící auta, následně se střetli s policisty. Fanoušci na ně útočili kameny a světlicemi; při zásahu bylo zraněno několik lidí, převážně policistů.

Reklama

Související témata: