Hlavní obsah

Anglii vládne Manchester, londýnská smetánka se dívá United i City na záda

LONDÝN

Londýne, dobře se dívej a styď se. Už nejsi hlavním městem Premier League, tím je momentálně jednoznačně Manchester! Nedělní zápasy anglické fotbalové ligy to jen potvrdily. Vedoucí Manchester United doma porazil Sunderland a výhrou v Newcastlu se na druhou příčku tabulky vyhoupli borci z Manchester City... Rozdělit tento tandem může pouze Arsenal, pokud v pondělním šlágru zdolá Chelsea.

Článek

Velké londýnské derby nového vládce Premier League neurčí. Tím i po Vánocích zůstanou „Rudí ďáblové“, přestože odehráli o dva odložené zápasy méně.

Měl to být na Old Trafford vcelku vyrovnaný a napínavý duel, vždyť šestý Sunderland ztrácel na lídra pouze sedm bodů. Úvod zápasu tomu však vůbec neodpovídal. Berbatov hlavou po centru Rooneyho již v 5. minutě otevřel skóre, poté trefil tyč a Anderson orazítkoval břevno... Hrálo se jen na jednu branku a Sunderland až s přibývajícími minutami zpevnil obranu natolik, aby do přestávky již neinkasoval. Jenže ve druhé půli se suše rozmáchl opět Berbatov a s přispěním teči obránce skóroval podruhé.

Ještě efektivněji začal v Newcastlu druhý manchesterský tým. Barry se trefil ve 2. a zlobivý Tévez v 5. minutě, čímž nakopli Citizens k marši na druhé místo. Ve druhém poločase sice snížil Carroll na 1:2, Tévez však svou druhou trefou v utkání hostům tři body pojistil.

Z posledního místa tabulky se po čtvrt roce odpoutali fotbalisté West Hamu díky vítězství 3:1 na hřišti Fulhamu. Svěřenci Avrama Granta sice od jedenácté minuty prohrávali, ale ještě do poločasu stihli skóre otočit.

Na třetí výhře West Hamu v sezóně se výrazně podílel útočník Carlton Cole, který dal dva góly. V dosavadním průběhu Premier League se přitom trefil jen jednou. Celý zápas za vítěze odehrál Radoslav Kováč.

West Ham se posunul na 18. místo hned za Fulham, který má stejně bodů, ale lepší skóre. Tabulku nyní uzavírají fotbalisté Wolverhamptonu, kteří doma podlehli stejně ohroženému Wiganu 1:2.

Anglická fotbalová liga - 19. kolo:
Fulham - West Ham United 1:3 (11. Hughes - 37. a 73. C. Cole, 45.+1 Piquionne), Blackburn - Stoke 0:2 (51. Huth, 90.+3 Wilson), Bolton - West Bromwich 2:0 (40. Taylor, 86. Elmander), Manchester United - Sunderland 2:0 (5. a 57. Berbatov), Newcastle - Manchester City 1:3 (72. Carroll - 5. a 81. Tévez, 2. Barry), Wolverhampton - Wigan 1:2 (87. Fletcher - 9. Rodallega, 10. Cleverley), Aston Villa - Tottenham 1:2 (82. Albrighton - 23. a 67. Van der Vaart). Utkání Everton - Birmingham bylo odloženo.

Reklama

Související témata: