Hlavní obsah

Manchester City nabídl Wolfsburgu za Džeka 35 miliónů eur

Manchester City nabídl podle listu Bild za útočníka Edina Džeka Wolfsburgu 35 miliónů eur (885 miliónů korun). Pokud by nejlepší bosenský fotbalista do anglického klubu přestoupil, mohl by v novém působišti nastoupit k prvnímu zápasu 5. ledna proti Arsenalu.

Foto: Christian Charisius, Reuters

Útočník Wolfsburgu Edin Džeko.

Článek

"Máme šanci získat letos titul. A Edin Džeko v tom může sehrát rozhodující roli," citovala německá média trenéra City Roberta Manciniho.

Do Německa přišel z Teplic

Bohatý majitel anglického celku šejk Mansúr prý souhlasil, že zaplatí za bývalého hráče Teplic 30 miliónů eur okamžitě a dalších pět miliónů, když si Manciniho svěřenci zajistí účast v Lize mistrů.

Nejlepší střelec minulého ročníku bundesligy přišel do Wolfsburgu v roce 2007 z Teplic za zhruba 100 miliónů korun. Smlouvu má do roku 2013. I když o čtyřiadvacetiletého fotbalistu projevuje už dlouho zájem řada velkých klubů, díky klauzuli o odstupném ve výši 40 miliónů eur se však německému šampiónovi z loňského roku povedlo Džeka udržet.

Pokud by Manchester City za nabízenou sumu hráče získal, zažila by bundesliga rekordní přestup. Zatím nejvíc zaplatil Bayern Mnichov loni za Maria Gómeze, kterého koupil ze Stuttgartu za 30 miliónů eur.

Reklama

Související témata: