Hlavní obsah

Fotbalový Blackburn chce získat Ronaldinha i Beckhama

LONDÝN

O bývalého nejlepšího fotbalistu světa Ronaldinha se zajímá také anglický Blackburn. Za třicetiletého útočníka nabízí AC Milán 6,2 miliónu liber (180 miliónů korun) a hráči pak tříletou smlouvu na 20 miliónů.

Foto: Alessandro Bianchi, Reuters

Ronaldinho v dresu AC Milán.

Článek

Vedle Blackburnu se o Ronaldinha uchází i Flamengo a jeho bývalý klub Grémio. Oba dokonce tvrdí, že se s nimi někdejší hvězda Barcelony dohodla na smlouvě.

Ředitelka indické společnosti Venky's, která Blackburn nedávno koupila, však věří, že mistr světa z roku 2002 nakonec zamíří do Anglie. "Chtěl by hrát v Premier League a myslím, že to hraje v náš prospěch," citoval server BBC Anuradhu Desaiovou.

Podle ní by Blackburn také rád přivedl bývalého kapitána anglické reprezentace Davida Beckhama. Pětatřicetiletý záložník Los Angeles Galaxy by rád během zimní přestávky MLS opět hostoval v Evropě a začal jednat s Tottenhamem.

David Beckham.foto: Reuters/Lucy Nicholson

Ronaldinho přišel do AC Milán v roce 2008 z Barcelony, nedokázal ale navázat na formu, která mu během působení ve Španělsku vedle ocenění pro nejlepšího fotbalistu světa podle FIFA vynesla i Zlatý míč. Od vedení italského celku proto nedávno dostal svolení k odchodu.

Reklama

Související témata: