Hlavní obsah

Bohemians 1905 a Žižkov mají kvůli dluhům pozastavené přestupy

PRAHA

Fotbalový svaz pozastavil Bohemians 1905 a Viktorii Žižkov možnost nakupovat hráče. Důvodem je dluh vůči Teplicím, které vyhrály arbitráž, oba kluby však nesplnily arbitrážní podmínky. Podobný zákaz podle informací Hospodářských novin hrozí i dalším dvěma druholigovým klubům Dukle Praha a Kladnu.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

"Kvůli nesplnění podmínek arbitráže mají Bohemians 1905 a Viktoria Žižkov pozastaveno nakupovaní hráčů. Prodávat své hráče mohou, do klubu však mohou registrovat pouze hráče do 18 let," uvedl tiskový mluvčí ČMFS Jaroslav Kolář. "Až dostaneme z Teplic informaci o zaplacení dluhů, zákaz zrušíme," dodal.

Prvoligoví Bohemians 1905 dluží Teplicím za přestup Jana Štohanzla, druholigový Žižkov pak nezaplatil za příchod Zdeňka Koukala, který nyní již působí v Baníku Ostrava. Kladno dluží za přestup Ondřeje Szaba a Dukla za Pavla Haška.

Spirála pohledávek

Podle Viktorie i Bohemians jde o výsledek spirály dluhů, kdy zase tyto celky nedostaly zaplaceno za přestupy svých hráčů od ostatních klubů. Například Žižkov rovněž nemá za Koukalův odchod do Ostravy peníze, které tak nemůže poslat do Teplic.

Podobně jsou na tom Bohemians 1905. "Je to zaviněno onou spirálou dluhů, že i my máme pohledávky u jiných klubů, a tak sami nemáme na to platit. Situaci řešíme, část dluhu jsme Teplicím zaplatili již v listopadu. Od svazu jsme však zatím žádné rozhodnutí nedostali, reagujeme pouze na mediální informace. Dluh však nepopíráme," uvedl tiskový mluvčí Vršovických Jaroslav Köstl.

Svaz však kluby musí informovat oficiální cestou, během dneška by tak měly rozhodnutí dostat. Následně budou mít čas do konce přestupního období, aby vzniklou situaci vyřešily a stihly včas zaregistrovat nové hráče.

Kvůli dlužné částce 33 tisíc korun vůči svému bývalému hráči Martinu Abrahamovi měla na konci prosince pozastavené přestupy i pražská Slavia.

Reklama

Související témata: