Hlavní obsah

Chorvaté vyrukují na české fotbalisty v nejsilnější sestavě

ZÁHŘEB

Nejsilnější sestavu povolal trenér chorvatských fotbalistů Slaven Bilič na únorové přípravné utkání s českým týmem v Pule. Ve čtyřiadvacetičlenném výběru nechybí žádná z velkých hvězd kromě dlouhodobě zraněného kanonýra Ivici Oliče, jenž se zotavuje z listopadové operace kolena.

Článek

Premiérovou pozvánku si vysloužil záložník Ivan Perišič, který dosud nastupoval za chorvatskou jednadvacítku a v současnosti je v dresu Brugg třetím nejlepším střelcem belgické ligy. Na svůj první start v reprezentačním "áčku" čekají i další dva nominovaní hráči - útočník Kaiserslauternu Srdjan Lakič a teprve devatenáctiletý bek Šime Vrsaljko.

"Již dříve jsme avizovali, že chceme stavět tým s ohledem na budoucnost. Máme ve výběru mnoho mladíků, na druhou stranu jsme ale pozvali v tuhle chvíli nejlepší možné hráče," uvedl v úterý při nominaci Bilič.

Duel berou vážně 

Chorvaté berou duel s Čechy velmi vážně, neboť bude jejich poslední prověrkou před březnovým zápasem evropské kvalifikace v Gruzii. "Souboj s Českem bereme jako zápas kvalifikace. Stojí proti nám skvělý a silný soupeř, který nás dokonale prověří," řekl Bilič na adresu českého celku.

Největší zastoupení má v chorvatském celku anglický Tottenham, z něhož vybral Bilič hned čtyři hráče - záložníky Nika Kranjčara a Luku Modriče, beka Vedrana Čorluku a zkušeného brankáře Stipeho Pletikosu. V Premier League však nyní pravidelněji nastupuje jen Modrič. Vedle něj patří k hlavním hvězdám chorvatského týmu útočníci Mladen Petrič a Eduardo Da Silva či záložník Darijo Srna.

Zápas mezi Chorvatskem a Českem se odehraje 9. února v Pule, kde bude slavnostně otevřen zrekonstruovaný stadión. "Vypadá fantasticky a nás těší, že máme možnost ho otevřít," dodal Bilič.

Nominace chorvatské fotbalové reprezentace:
Brankáři:
Vedran Runje (Lens), Stipe Pletikosa (Tottenham).
Obránci:
Josip Šimunič (Hoffenheim), Vedran Čorluka (Tottenham), Ivan Strinič (Hajduk Split), Dejan Lovren (Lyon), Gordon Schildenfeld (Sturm Štýrský Hradec), Šime Vrsaljko (Dinamo Záhřeb).
Záložníci:
Darijo Srna (Šachtar Doněck), Daniel Pranjič (Bayern Mnichov), Ognjen Vukojevič (Dynamo Kyjev), Tomislav Dujmovič (Dynamo Moskva), Luka Modrič, Niko Kranjčar (oba Tottenham), Milan Badelj (Dinamo Záhřeb), Ivan Rakitič (Schalke), Ivo Iličevič (Kaiserslautern), Ivan Perišič (FC Bruggy).
Útočníci:
Mario Mandžukič (Wolfsburg), Eduardo Da Silva (Šachtar Doněck), Mladen Petrič (Hamburk), Nikola Kalinič (Blackburn), Nikica Jelavič (Glasgow Rangers), Srdjan Lakič (Kaiserslautern).

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články