Hlavní obsah

Torres: Chelsea představuje nejvyšší úroveň fotbalu

Jeho podpis na novém kontraktu ještě nezaschnul a Fernando Torres už rozdával první rozhovory. Pro klubový server Chelsea se rozplýval nad vidinou spolupráce s novými spoluhráči či možnosti žít v hlavním městě Anglie. Promluvil také o vidině debutu proti Liverpoolu, z něhož do Londýna přišel, či přezdívce Chlapeček.

Foto: www.chelseafc.com

Fernando Torres s dresem Chelsea

Článek

Jaké jsou vaše vzpomínky na minulé vzájemné zápasy Chelsea s Liverpoolem?

Vždy se mi dařilo střelecky, šlo o obrovskou motivaci a jeden z největších zápasů sezóny. A jestli jsou fanoušci šťastní, že už nebudu dávat góly jejich týmu, mám stejně velkou radost. V mojí mysli jsou však i hořké vzpomínky. Hlavně z pohledu Ligy mistrů, když nás Chelsea vyřadila v semifinále Ligy mistrů v mé první sezóně v Liverpoolu. Velmi frustrující okamžik.

Proč jste se právě nyní odhodlal k přestupu do Chelsea?

Už od léta jsem cítil potřebu udělat v mojí kariéře krok ještě o stupeň výše. Nový klub je na té skutečně nejvyšší úrovni. Už není vyšší stupeň výkonnosti. Drogba, Lampard, Terry, Anelka i všichni další přestavují naprostou elitu. Navíc vedení ukázalo, jak moc o mě stojí, když zaplatilo padesát milionů liber. A Chelsea má tým, který může v každé sezóně vyhrát všechny soutěže. Takový klub nikdo nemůže odmítnout.

Zatímco Liverpool hraje Evropskou ligu, s Chelsea můžete nastoupit do Ligy mistrů. Jde o velkou motivaci?

Každý fotbalista chce hrát tuhle soutěž. Jde o to nejdůležitější zápasy v Evropě. Není nic důležitějšího a sledovanějšího.

Těší vás, že se coby rodák ze španělského hlavního města přesouváte do Londýna, hlavního města Anglie?

Madrid není tak velký jako Londýn. Nicméně když máte takový původ, nic vás nepřekvapí ani v anglické metropoli. Jsem vážně šťastný, že budu mít možnost tady žít. Určitě jde o skvělý krok i pro můj životní styl.

Po krátké odmlce se v kabině střetne s Yossim Benayounem, bývalým parťákem z Liverpoolu. Jste za tohle shledání rád?

Rozhodně. Sice je momentálně zraněný, ale moc se na něj těším, protože jsme si na hřišti vždy hodně rozuměli. A vlastně i mimo hřiště. On je vážně můj přítel. Je vzrušující mít šanci hrát s ním, stejně jako s dalšími hráči z Chelsea.

Vaším prvním utkáním v dresu Chelsea bude s největší pravděpodobností nedělní zápas proti Liverpoolu.

Je to jako osud. I když ne úplně ideální... Liverpool ze mě udělal top hráče. Byl jsem tam spokojený, ale už je to historie. Budu šťastný pokud nastoupím. A ještě šťastnější, pokud vstřelím gól.

Přinesete si i do Chelsea, v šestadvaceti letech, přezdívku El Niňo (Chlapeček)?

Ano. Mnoho lidí na mě takhle stále volá. A já doufám, že to tak ještě zůstane mnoho let... Pak se totiž cítím výrazně mladší.

Těšíte se na spolupráci s trenérem Ancelottim?

Podívejte se na jeho kariéru. Ať už hráče nebo trenéra. A je vám jasné, že on je vítěz. Má vítěznou mentalitu, což se projevuje na jeho trénování Chelsea. Jsem rád, že se mohu učit u takového trenéra.

Reklama

Související témata: