Hlavní obsah

Liverpool musí hrát se Spartou agresivněji, píše britský tisk a spoléhá na Colea

LONDÝN

Liverpool bude muset ve čtvrtek večer na domácí půdě proti Spartě hrát útočněji a agresivněji než v Praze, aby postoupil mezi posledních 16 týmů fotbalové Evropské ligy. Shodují se na tom britské listy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťan Jakub Podaný (vlevo) bojuje o míč s Joem Colem z Liverpoolu.

Článek

Hlavní událostí je však pro ně návrat záložníka Joea Colea do základní sestavy; Cole loni přestoupil s velkou slávou z Chelsea, ale zatím se v liverpoolském dresu neprosadil.

Poté, co v Praze nevystřelili na bránu, musejí "Reds" doma ukázat dobrodružnějšího ducha proti týmu, který je po zimní zápasové přestávce, napsal The Daily Mirror. "Sparta je tým, proti kterému je těžké prorazit. To se ukázalo minulý týden," citoval deník trenéra Kennyho Dalglishe. "Nemyslím, že budou hrát jinak, ale doufám, že my budeme jiní," dodal v souvislosti s bezbrankovou remízou v Praze.

I když Liverpool v 11 utkáních Evropské ligy v této sezóně neprohrál, zároveň také ve čtyřech z posledních šesti zápasů nedal gól, připomněl Liverpool Daily Post.

V Praze hrál Liverpool opatrně, takže utkání přineslo hrstku šancí a jen málo akce, uvedl list. Podle něj by i čtvrteční zápas s "dobře sehranými českými šampióny mohl být dalším nelítostným soubojem".

Britské deníky citují trenéra Dalglishe, podle nějž bude muset Liverpool hrát agresivněji a vstřelit první gól. "Sparta má svůj způsob hry a ten jí vyhovuje. Mají dobrou sezónu...Víme, že se musíme oproti minulému týdnu zlepšit. Víme, že musíme být agresivnější," řekl Dalglish.

"Musíme skórovat první. To je první výzva. Je na nás, abychom prorazili a současně neotevřeli obranu," dodal trenér Liverpoolu.

Gerrarda nechá odpočívat

The Guardian napsal, že Liverpoolu v Praze zoufale chyběla tvořivost. Dalglish ale přesto neuspěchá rekonvalescenci kapitána Stevena Gerrarda před duely Premier League proti West Hamu a Manchesteru United, uvedl deník.

Kvůli absenci Gerrarda a nových posil Luise Suáreze a Andyho Carrolla dostane od Dalglishe další šanci Joe Cole, napsal The Daily Telegraph. Anglický záložník sice byl loni v létě v Liverpoolu vítán "jako bůh", ale dalších sedm měsíců strávil stranou pozornosti kvůli zranění a ztrátě formy, dodal list.

Devětadvacetiletý středopolař bude chtít udělat dojem proti Spartě, uvedl The Independent. Podle něj je Cole od Dalglishova příchodu do Liverpoolu začátkem ledna poprvé v pořádku.

Cole už střídal v pražském zápasu. "Proti Spartě si vedl dobře. Je vidět, že dělá pokroky," řekl Dalglish.

Reklama

Související témata: