Hlavní obsah

Nedvěd prý odmítl nabídku koučovat Juventus

TURÍN

Bývalý český fotbalista Pavel Nedvěd údajně odmítl nabídku stát se dočasným trenérem Juventusu Turín. Podle deníku Tuttosport ho klub oslovil, aby tým převzal do konce sezóny místo současného kouče Luigiho Del Neriho, pod jehož vedením Juventus nedosahuje požadovaných výsledků.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý fotbalista Juventusu Pavel Nedvěd.

Článek

Del Neri se podle italských médií zachrání ve funkci pouze v případě, že v sobotu Juventus uspěje v souboji s lídrem tabulky AC Milán. V opačném případě bude odvolán. Největším favoritem na jeho post je prý Nedvěd, který by měl být schopen motivovat hvězdy Juventusu, s nimiž ještě před dvěma roky hrál.

Má přehled, co se děje v kabině

Další Nedvědovou výhodou je, že byl v říjnu zvolen do představenstva klubu a funguje jako spojka mezi vedením Juventusu a hráči. Má tak přehled o tom, co se v kabině děje. Zatím však nemá s trénováním zkušenosti, proto se zdráhá nabídku přijmout.

Italské deníky rovněž spekulují o tom, kdo by měl převzít Juventus v létě. Hlavním kandidátem je Luciano Spaletti, který se Zenitem Petrohrad vyhrál ruskou ligu a uvažuje o návratu do Itálie. Objevuje se i jméno současného trenéra anglické reprezentace Fabia Capella či bývalého kouče Juventusu a italské reprezentace Marcella Lippiho.

Reklama

Související témata:
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen