Hlavní obsah

VIDEO: Bomba v argentinské lize, v jediném utkání padlo 36 červených karet

BUENOS AIRES

Tak tohle to tu ještě nebylo! V páté argentinské lize padlo v jediném utkání 36 červených karet. Po hromadné bitce mezi fotbalisty Atlétika Claypole a Victorianem Arenas (2:0) vyloučil rozhodčí všech 22 fotbalistů na hřišti. A aby to nebylo málo, červenou dostali i všechni náhradníci a trenéři na lavičce.

Foto: archiv

Ilustrační foto

Článek

Nekompromisní sudí Damien Rubino udělil první červenou před koncem první půle, druhou pak přidal hned po přestávce. Zbytek karet rozdal v závěru utkání při hromadné bitce, do které se zapojilo i několik diváků.

Rozhodčí úplně zpanikařil

Celou záležitostí se začalo zabývat vedení argentinského svazu. Claypole i Arenas tvrdí, že rozhodčí zpanikařil a vyloučil i hráče, kteří rvačku jen v poklidu sledovali.

"Většina hráčů se snažila od sebe rváče odtrhnout. Rozhodčí nezvládl tíhu okamžiku," řekl trenér Claypole Sergio Micieli. Oběma klubům hrozí, že v případě potrestání všech vyloučených nebudou mít dost hráčů pro další zápasy.

Musí postavit dorostence a žáky

"Zůstalo nás jen pět. Musíme postavit dorostence a žáky, abychom k pondělnímu zápasu proti Dock Sud mohli vůbec nastoupit," postěžoval si kapitán Arenas Rodrigo Sanchez, jehož šestnáct spoluhráčů spatřilo červenou kartu. "Předložím disciplinární komisi naši nahrávku na DVD, z níž je patrné, že vyloučeni byli hráči, kteří se bitky vůbec nezúčastnili," prohlásil šéf Claypole Reinaldo Batini, na jehož tým čeká v pondělí střetnutí na hřišti Atlasu.

"S žádnou milostí počítat nemohou"

"S žádnou milostí vyloučení hráči počítat nemohou," prohlásil mluvčí argentinské disciplinární komise, která bude případ projednávat a pro první kolo jednání si předvolala třicet hříšníků.

Nový světový rekord

Rozhodčí Rubino se tak postaral o nový světový rekord. Dosavadním maximem červených karet v jednom zápase bylo dvacet vyloučení v duelu paraguayské ligy mezi Sportivem Ameliano a Generalem Caballerem v roce 1993.

Reklama

Související témata: