Hlavní obsah

Kaiserslautern chce půjčeného Morávka na další rok

Bundesligový Kaiserslautern chce udržet i pro příští sezónu českého fotbalového záložníka Jana Morávka, kterého má do konce ročníku půjčeného z konkurenčního Schalke. Řekl to trenér Kaiserslauternu Marco Kurz. Dalšího českého fotbalistu Davida Rozehnala chce nastálo do svého kádru získat francouzský prvoligový klub Lille, kde někdejší reprezentační obránce hostuje z Hamburku.

Foto: Thomas Wieck, ČTK/AP

Jan Morávek v dresu Kaiserslauternu (vlevo) v souboji s Jermaine Jonesem z Schalke

Článek

Vedení Schalke kvůli nepovedené sezóně, v níž týmu z Gelsenkirchenu jako úřadujícímu vicemistrovi patří v nejvyšší německé soutěži až desátá příčka, už avizovalo, že se vrátí všichni nadějní hráči, kteří nyní hostují v jiných klubech. Mezi ně patří i jednadvacetiletý Morávek, který se v tomto ročníku vypracoval do základní sestavy nováčka z Kaiserslauternu a s pěti bundesligovými góly mu patří druhé místo mezi střelci "ďáblů z Betzenbergu". V Schalke má smlouvu do roku 2013.

"Jan se u nás chytil. Dobře se zapracoval a cítí se u nás výtečně. Je jedním z těch, kteří hledají odpovědnost a stále se snaží aktivně podílet na hře," pochválil odchovance Bohemians 1905 Kurz. Zapůsobily na něj prý také pokroky, které český reprezentant udělal.

Rád by si ho proto ponechal na hostování i v příští sezóně. "Určitě se pokusíme o to, aby u nás Jan pokračoval. Rádi bychom ho udrželi," prohlásil kouč Kaiserlauternu, který na 13. příčce bundesligy bojuje o zachování příslušnosti k německé fotbalové elitě.

Jeho šancí by mohl být nadbytek ofenzivních záložníků v Schalke. Do modrobílého dresu by se totiž vedle Morávka měla vrátit i nynější opora Mohuče a kapitán německé jednadvacítky Lewis Holtby nebo americký reprezentant Jermaine Jones hostující v anglickém Blackburnu.

David Rozehnal v dresu Hamburku odhlavičkovává míč.foto: Reuters/Thierry Roge

Bundesligu by naopak mohl natrvalo opustit stoper Rozehnal, který po minulé nevydařené sezoně v Hamburku odešel do francouzského Lille. Jeho manažer Rudi Garcia by nyní rád změnil hostování v přestup. "V Hamburku teď bylo mnoho změn v organizaci klubu. Budeme s jeho lidmi mluvit a uvidíme, zda to půjde," citoval představitele francouzského týmu Hamburger Morgenpost. Pokud se oba kluby dohodnou na odstupném za bývalého českého reprezentanta, Hamburk mu v odchodu bránit nebude, soudí list.

Reklama

Související témata: