Hlavní obsah

I přes výprask od Schalke šéf Interu kouče Leonarda podržel

MILÁN

Těžkou ránu dostali fotbalisté Interu Milán ve čtvrtfinále Ligy mistrů, když doma prohráli s desátým týmem německé ligy Schalke 2:5, šance na postup se ale ještě vzdát nechtějí. Prezident italského klubu Massimo Moratti i po úterním debaklu podržel trenéra Leonarda. Schalke si vysloužilo pochvalná slova za útočnou hru, o postupu však mluví zatím opatrně.

Foto: Alessandro Garofalo , Reuters

Trenér Interu Leonardo zatím padáka nedostane.

Článek

Hosté přitom už po 29 vteřinách inkasovali po impozantním voleji Dejana Stankoviče, který se trefil z poloviny hřiště, když využil vyběhnutí brankáře Manuela Neuera. "To byl hodně kuriózní gól. Něco takového jsem v kariéře ještě nezažil," prohlásil po zápase trenér Schalke Ralf Rangnick. "Rozhodně jsem si nikdy nemyslel, že bychom mohli dostat gól takhle rychle, ale jsem rád, jak na to dokázal tým odpovědět," dodal.

Staronový kouč Schalke Ralf Rangnick mohl být maximálně spokojen.foto: ČTK/AP/Antonio Calanni

Těšilo ho, jak si jeho svěřenci poradili s ofenzivními úkoly, které jim před zápasem dal. "Ukázali jsme, že jsme ofenzivní mužstvo a že si umíme vytvářet šance stejně jako Inter. Klidně to mohlo být 10:5 nebo 8:4. Útočná taktika se nám vyplatila. Hrozili jsme z každého útoku. Neustále jsme se snažili dát gól," radoval se Rangnick.

Hrdinou Schalke se stal Brazilec Edu, který dva góly dal a u dalšího asistoval. Dosud přitom zůstával ve stínu svých slavnějších krajanů a po ulicích Sao Paula se mohl procházet v klidu, aniž by ho někdo poznal. Vždyť zatím hrál hlavně za provinční kluby jako Bochum a Mohuč či dokonce v daleké Koreji. V úterý si však devětadvacetiletý útočník řekl o pozornost a trenéru Rangnickovi splatil důvěru, kterou mu dal při absenci Huntelaara. "Odehrál skvělé utkání," chválil Edua trenér.

Raúl Gonzales a Edu patřili k nejlepším hráčům na hřišti.foto: Reuters/Alessandro Garofalo

Jednou se trefil i španělský veterán Raúl, který znovu vylepšil rekord Ligy mistrů na 70 branek a vůbec poprvé skóroval na půdě Interu. "Hrál jsem u nich třikrát s Realem a nikdy jsem nedal gól ani nevyhrál, až dnes. Byla to úžasná noc pro nás všechny. Ne každému se podaří vstřelil pět branek proti obhájcům vítězství v Lize mistrů," uvedl Raúl. "Tohle vítězství nás už jednou nohou posouvá do semifinále. Ale ještě je před námi 90 minut, které musíme odehrát na stejné úrovni jako dnes," dodal.

Druhá facka během týdne

Pro Inter je to druhá facka během týdne poté, co v sobotu prohrál 0:3 v derby s AC Milán. Přesto má trenér Leonardo nadále důvěru vedení klubu. "Můj názor na Leonarda se nezměnil. O změně neuvažuju, protože vím, jak může být fotbal krutý," řekl pro klubový web prezident Interu Moratti. "Nejvíce mě zklamalo, jak hráči vypadali unaveně. Ale je pravda, že v sobotu odehráli těžké utkání a nelze se plně dát dohromady za dva dny. Přiznám ale, že mě tak vysoká porážka překvapila," dodal.

Inter doplatil hlavně na absenci stoperů Samuela a Lúcia. Jejich náhradníkům se nedařilo, když v součtu s derby s AC Milán inkasoval Inter ve dvou zápasech osm gólů. A v obou duelech byl vyloučen stoper Cristian Chivu.

"Chyběli nám důležití hráči a výsledkem jsou tyhle dvě kruté prohry," hodnotil zápas trenér Leonardo. "Rozebírat tuhle porážku je o to těžší, že jsme rychle vedli. Pak si však Schalke vypracovalo snad sedm nebo osm šancí a dalo z toho pět branek. Hlavně ta na 2:2 těsně před půlí byla klíčová," mínil.

"Ve fotbale je všechno možné"

Ačkoli se zdá být čtvrtfinálový souboj rozhodnutý, neboť Inter musí v odvetě vstřelit minimálně čtyři góly, Leonardo se nechce vzdát. "Musím být realista, ale pokusíme se do toho dát všechno a uhrát výsledek, který potřebujeme. Víme, že to bude hrozně těžké. Ve fotbale je však možné všechno," dodal.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 73. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 69. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  4 : 1 Sparta - Ostrava 4 : 1 73. min Živě
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice