Hlavní obsah

Nešťastný Crouch se omlouval všem spoluhráčům, stejně ale byl za hlupáka

MADRID

Fotbalový útočník Peter Crouch se ještě dlouho po utkání omlouval svým spoluhráčům z Tottenhamu poté, co se v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů proti Realu Madrid nechal už po čtvrthodině zbytečně vyloučit a "Kohouti" poté utrpěli čtyřbrankový debakl. Vytáhlý forvard však v rodné Anglii za svoje počínání sklidil tvrdou kritiku.

Foto: Andres Kudacki, ČTK/AP

Kouč José Mourinho chlácholí vyloučeného Petera Crouche.

Článek

"Crouch is Real stupid - Crouch je opravdu hloupý," pohrál si se slovy bulvární deník The Sun, v němž se do Crouche pustil i bývalý anglický reprezentant Jamie Redknapp, shodou okolností syn trenéra Tottenhamu Harryho Redknappa. "Crouch už odehrál stovky zápasů, v Lize mistrů, za národní tým... A stejně udělá takovou stupiditu. Ztratil hlavu a nechal spoluhráče ve štychu. Jeho druhý faul byl prostě nepochopitelný. Přitom je to inteligentní kluk," tvrdil Redknapp junior.

Jeho otci a fanouškům Tottenhamu bylo po vyloučení jasné, že londýnský klub je na stadiónu Santiaga Bernabeua bez šance. Zjevně přemotivovaný Crouch, který se nedávno stal otcem, už v osmé minutě "sestřelil" skluzem beka Sergia Ramose, o sedm minut později podobný kousek zopakoval proti Marcelovi a německý sudí Brych bez váhání pokaždé vytasil žlutou kartu. "Když dostal první žlutou, tak pak už do skluzů vůbec neměl chodit, když mu hrozilo vyloučení," prohlásil televizní expert Redknapp.

Peter Crouch z Tottenhamu dostává červenou kartu od rozhodčího Felixe Brycha v utkání s Realem Madrid.foto: Reuters

Obránce Realu Ricardo Carvalho se přitom Crouche překvapivě zastal. Podle něj bylo útočníkovo vyloučení přísné. "Nejsem si jistý, jestli měl jít ven. První zákrok byl jasně na žlutou. Ale ten druhý? Opravdu nevím. Možná to nebylo úplně fér," přemítal Carvalho.

Crouch při odchodu ze hřiště jen nechápavě kroutil hlavou a u postranní čáry jej chlácholivě poplácal po zádech i kouč Realu Mourinho. "Jeho vyloučení nám samozřejmě pomohlo. Proti deseti jsme to měli snazší. Crouch svému týmu hodně uškodil," řekl Mourinho, jehož tým je po výhře 4:0 už jednou nohou v semifinále.

"Chtěli jsme běžet, ale neměli nohy" 

Kouč Tottenhamu Harry Redknapp prý hned po Crouchově odchodu ze hřiště tušil, že šance "Kohoutů", kteří už od čtvrté minuty prohrávali, na slušný výsledek notně poklesly. "Jít do deseti bylo to poslední, co jsme potřebovali. V oslabení by proti Realu měly problém i lepší týmy než jsme my. Chtěli jsme se pokusit o zázrak. I za stavu 0:2 jsem věřil. Ale bylo to, jako bychom chtěli běžet a neměli nohy. Bylo skoro nemožné tady v oslabení udělat dobrý výsledek," litoval kouč Redknapp.

Z hrdiny se rázem stal vyvrhel 

Zatímco před třemi týdny byl Crouch hrdinou, když jedinou brankou rozhodl první osmifinále na hřišti AC Milán, teď je za vyvrhele. Sám po zápase na Realu s novináři nemluvil, podle spoluhráčů prý byl zničený. "Peter je hodně dole. Všem se nám už v poločase hodně omlouval. Samozřejmě takhle brzké vyloučení je pokaždé nepříjemné," řekl kapitán Tottenhamu Michael Dawson.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články