Hlavní obsah

Adebayor věří, že mu dva góly v síti Tottenhamu pomohou zůstat v Realu

MADRID

Výborným výkonem se v úterním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů proti fotbalistům Tottenhamu blýskl útočník Realu Madrid Emmanuel Adebayor. Tožský střelec dal první dva góly při výhře 4:0 a mohl přidat i další. Věří, že mu právě tyto branky pomohou přesvědčit vedení Realu, aby ho v létě vykoupilo z Manchesteru City, odkud ve španělském klubu hostuje.

Foto: Paul White, ČTK/AP

Emmanuel Adebayor v objetí spoluhráčů z Realu.

Článek

"Ještě mi zbývají dva měsíce. Pak se rozhodne, co se mnou. Samozřejmě chci zůstat a doufám, že mi tyhle góly můj sen splní," prohlásil Adebayor. "Určitě to byl můj nejvydařenější zápas v dresu Realu."

Dosud se v Realu prezentoval nevyrovnanými výkony a především góly od něj nepřicházely, jak se čekalo. V předchozích 12 zápasech v lize a Lize mistrů dal pouhé dvě branky. V úterý však zúročil své zkušenosti s hrou Tottenhamu z anglické ligy, kde působil i v Arsenalu. "Proti Tottenhamu se mi vždy hraje dobře a vytvářím si proti nim šance. Dnes se to potvrdilo," řekl Adebayor, jenž dal londýnskému celku ve 13 zápasech deset gólů.

Dokonce se prý na jeho bilanci proti Tottenhamu byl ptát i trenér José Mourinho. "Přišel za mnou a ptal, kolik že už jsem jim dal gólů. Jenže já si to už nepamatoval a musel jsem to zjišťovat. Pak jsme se dohodli, že dnes přidám další," dodal Adebayor.

Slib dodržel, řada je teď na klubu

Svůj slib dodržel a dvěma góly dal Mourinhovi další důvod, aby za něj u vedení klubu orodoval. Mourinho po zápase potvrdil, že by přivítal, kdyby Adebayor zůstal v Realu natrvalo. "Pokud se vedení rozhodne si ho ponechat, tak budu jedině rád. Výhodou je, že na jeho ceně jsme s Manchesterem už domluvení, takže jeho výkony nemohou na ceně už nic změnit," řekl Mourinho.

Podle Adebayora týmu v souboji s Tottenhamem paradoxně pomohla sobotní nečekaná porážka doma s Gijónem. "Dalo nám to extra motivaci, protože jsme věděli, že musíme dokázat, že to byl jen výjimečný výpadek. Předvedli jsme výborný kolektivní výkon a naše snaha se nám vyplatila. Do odvety však musíme na dnešní zápas zapomenout. Pojedeme si do Londýna pro vítězství. Nemá cenu tam jezdit jen s tím, že nám stačí remíza či těsná prohra," dodal Adebayor.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice