Hlavní obsah

Rooney s odvoláním neuspěl. Za vulgární pokřiky do kamer si dva zápasy nezahraje

LONDÝN

Útočník Wayne Rooney z Manchesteru United neuspěl u anglické Fotbalové asociace s odvoláním proti dvouzápasovému trestu za nadávky do televizní kamery po sobotním ligovém duelu s West Hamem.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Wayne Rooney má smůlu, dva zápasy si nezahraje.

Článek

Pětadvacetiletý Rooney tak přijde o sobotní zápas Premier League s Fulhamem a příští týden o semifinále Anglického poháru s městským rivalem Manchesterem City.

Rooney vulgárními pokřiky do kamery slavil hattrick, kterým pomohl United otočit skóre z 0:2 na konečných 4:2. Poté se omluvil a uznal svou vinu, současně ale uvedl, že dva zápasy jsou příliš přísným trestem.

Hráče to prý ničí

Fotbalová asociace následně jeho odvolání zamítla. "Nejsem první a určitě ani poslední fotbalista, který v televizi nadával. To, že přijdu o dva zápasy, mě ničí," reagoval Rooney na konečný verdikt FA.

"Na rozdíl od jiných jsem se okamžitě omluvil, ale stejně jsem jediný, kdo dostal trest. To není správné," dodal anglický reprezentant. "Z rozhodnutí jsme velmi zklamaní. Wayne Rooney se po zápase okamžitě omluvil," přidalo vedení United v prohlášení.

Reklama

Související témata:
  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň