Hlavní obsah

Liberec - Bohemians 1905 1:0Nezmar stým ligovým gólem zařídil Liberci vítězství nad Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
60. Nezmar 1 : 0

LIBEREC

Liberecký útočník Jan Nezmar stým gólem kariéry zařídil v pátek večer vítězství Severočechů 1:0 nad Bohemians 1905. Pražané tak ztratili sérii šesti zápasů bez prohry, která naopak nyní těší tým zpod Ještědu. Třiatřicetiletý střelec dosáhl vstupu do Klubu ligových kanonýrů hodně šťastnou tečí Dočkalovy rány zpoza vápna po hodině hry.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Jan Nezmar se raduje ze sté ligové branky do sítě Bohemians 1905.

Článek

První poločas se odehrával zcela v režii domácích fotbalistů. Hosté byli absolutně neškodní v ofenzivě, kloudně si nepřihráli a Bičík se v brance zoufale nudil. Pod tlakem vlastních chyb a neschopnosti udržet balón pak hořela i přetížená obrana Pražanů, které ve hře o slušný výsledek držel skvělými zákroky brankář Sňozík.

Domácí totiž nezatíženi povinností bránit lehce kombinovali, střídali výpady zprava i zleva a vytvářeli si příležitosti jako na běžícím pásu. Většinou hledali útočníka Jana Nezmara, který usiloval o vstřelení stého gólu, a tak se celý první poločas odehrával prakticky jen ve znamení souboje třiatřicetiletého střelce s brankářem Pražanů.

Po centru Breznaníka z levé strany a hlavičce Nezmara Sňozík míč vyboxoval, stejně jako když na hlavu domácího kanonýra posadil balón z pravé strany Fleišman. Po centru Štajnera pak vystřihl Nezmar nůžky, ale za překonaným Sňozíkem se míči postavila do cesty tyčka. A když po dalším pasu opět z kopačky Štajnera hlavičkoval Nezmar do středu branky, gólman Bohemians míč zkrotil.

Nezmar se dočkal po Dočkalově ráně

Po přestávce hosté hru přeci jen trošku zpřesnili a tudíž i otupili drtivý tlak Liberce. A dokonce se po rohovém kopu dostali i do šance, ale hlavička Nešpora měla k ohrožení Bičíka daleko.

A pak se dočkal vytoužené trefy liberecký Jan Nezmar. Po hodině hry napálil za hranicí velkého vápna míč Dočkal a domácí útočník tečoval na malém vápně jeho ránu za záda bezmocného Sňozíka!

Nezmar radostně zapumpoval rukama, a pak se na něj sesypali spoluhráči. Rodák z Opavy je teprve padesátým devátým hráčem historie, jemuž se podařilo naplnit skvostnou bilanci stovky ligových tref. Když nedlouho po historické trefě střídal, vychutnal si aplaus stojících diváků.

Pak už na lavičce jen sledoval marné snažení hostů, kteří toužili po vyrovnání. Prakticky se však nedostali na dostřel domácí svatyně, a tak po šesti zápasech bez prohry kapitulovali. Domácí mohli těsný náskok navýšit, ale Dočkal ani Štajner neuspěli. Ale i tak díky trefě Jana Nezmara slavili výhru a nenašli přemožitele už v šesti zápasech.

26. kolo první fotbalové ligy:
FC Slovan Liberec - Bohemians 1905 1:0 (0:0)
Branka: 59. Nezmar. Rozhodčí: Damková - Slavík, Lakomý. ŽK: Držík (Bohemians). Diváci: 4905.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Holeňák, Dejmek, Fleišman - Dočkal (89. Papoušek), Vácha, Gecov, Štajner (90. Zieris), Breznaník - Nezmar (78. Hadaščok). Trenér: Rada.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Nikl, Lukáš, Cseh - Moravec (60. Ibragimov), Štohanzl, Kraus, Bartek (46. Držík) - Škoda, M. Nešpor (77. Sedláček). Trenér: Hoftych.

Reklama

Související témata: