Hlavní obsah

Fotbalisté Plzně v přípravě znovu prohráli, trápí je koncovka

WESTENDORF

Fotbalistům Plzně nevyšel ani druhý zápas na soustředění v Rakousku, kde ladí formu na blížící se vstup po druhého předkola Ligy mistrů. Český šampion po úvodní porážce s rumunským celkem Universitatea Kluž nestačil ani na izraelský tým Maccabi Haifa, kterému podlehl 0:2. Obě branky Západočeši inkasovali již v první půli.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Trenér Plzně Pavel Vrba má bolavou hlavu z neproměňovaných šancí-

Článek

Plzeň trápí v Rakousku neproměňování šancí. Proti dalšímu účastníkovi předkola Ligy mistrů měla více ze hry, ale brankově se prosadit nedokázala.

"Těžce se mi tento zápas hodnotí. Byli jsme lepším týmem, bohužel již ve třetí minutě jsme inkasovali lacinou branku a proti takovému soupeři se pak zápas těžko obrací. Přesto jsme to byli my, kdo měl více příležitostí, ale promarnili jsme je. Doplácíme na neproměňování šancí," posteskl si na klubovém webu kouč Viktorie Pavel Vrba.

V dnešním duelu poprvé vyzkoušel novou posilu slovenského beka Mariána Čišovský. "Odehrál to, co jsme od něj očekávali. Přesto, že nehrál více jak měsíc, jsem s jeho výkonem spokojen. Bude však důležité, aby se takovou hrou prezentoval i v dalších zápasech," uvedl Vrba.

V úterý od 16 h čeká Plzeň poslední přípravný duel proti Neftči Baku, který bude generálkou před úvodním duelem druhého předkola Ligy mistrů v Jerevanu. Viktoria se v arménské metropoli proti tamnímu Pjuniku představí 12. července.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň