Hlavní obsah

Zklamaní Brazilci se po útočném trápení soustředí na příští zápas

Brazilští fotbalisté upínají po nevydařeném úvodním vystoupení na mistrovství Jižní Ameriky zraky k dalšímu zápasu. Naopak jejich soupeř z Venezuely slaví nedělní remízu 0:0 z duelu s pětinásobnými mistry světa jako velký úspěch a důkaz vzestupu reprezentačního týmu.

Foto: Natacha Pisarenko, ČTK/AP

Zklamaní Brazilci po remíze s Venezuelou.

Článek

"Je to špatný výsledek. Ve fotbale už neexistují překvapení. Náš útok byl především v druhé půli nedostatečný. Ani jednou jsme nedokázali být dost rychlí, hráli jsme příliš do šířky," uvedl brazilský trenér Mano Menezes, podle nějž byli jeho svěřenci předvídatelní.

Hráči chtěli na nevydařený vstup do turnaje rychle zapomenout a v myšlenkách se upínali k dalšímu zápasu ve skupině proti Paraguayi, v němž si chtějí napravit renomé. "Nedokázali jsme pořádně zakončit a promrhali jsme spoustu velkých šancí. V příštím zápase se budeme muset zlepšit a vyhrát," uvedl mladík Neymar, o něhož usiluje řada evropských velkoklubů.

"Kdybychom v prvním poločase dali branku, výsledek by byl úplně jiný. Příště budeme hrát stoprocentně lépe," přizvukoval mu stoper AC Milán Thiago Silva.

Venezuela, která se jako jediný člen jihoamerické fotbalové asociace CONMEBOL ještě nikdy neprobojovala na mistrovství světa, se naopak mohla radovat i z remízy.

Brankář Vega čaroval 

Největší podíl na výsledku hráči připisovali brankáři Rennymu Vegovi, který zlikvidoval několik šancí brazilských obhájců titulu a jednou mu proti Patově střele pomohlo břevno. "Je to důležitý úspěch. Hráli jsme dobrý fotbal a jsme přesvědčení, že můžeme dokázat další velké věci," prohlásil záložník Franklin Lucena.

Fotbalisty za výkon proti jednomu z favoritů turnaje pochválil i kouč César Farías. "Byly chvíle, kdy naši hráči ukázali charakter a šli si dokonce pro tři body. Po tomhle výsledku věřím, že se probojujeme do další fáze turnaje," řekl. Ze tří základních skupin si postup do čtvrtfinále zajistí vždy nejlepší dvojice a dvě mužstva s nejlepší bilancí z třetích míst.

Ani v druhém utkání skupiny B mezi Ekvádorem a Paraguayí se fanoušci branky nedočkali. Na turnaji, který hráčům znesnadňuje mrazivé počasí v pořadatelské Argentině, tak zatím padly ve čtyřech utkáních pouze tři góly.

Fotbalové mistrovství Jižní Ameriky:
Skupina B:
La Plata: Brazílie - Venezuela 0:0.
Santa Fe: Paraguay - Ekvádor 0:0.

Reklama

Související témata: