Hlavní obsah

Messi na kritiky kašle, v argentinské reprezentaci kvůli nim neskončí

BUENOS AIRES

Nejlepší fotbalista světa Lionel Messi má v plánu dál hrát za Argentinu navzdory neustálé kritice jeho výkonů v reprezentačním dresu. Hvězda Barcelony reagovala na slova prezidenta svazu Julia Grondony, který prohlásil, že hráč uvažuje o konci v národním týmu.

Foto: Guillermo Granja , Reuters

Lionel Messi dres národního týmu nesvlékne.

Článek

"Přestože mě pořád kritizují, vždycky přijedu hrát za Argentinu. Nic na tom nezmění ani kritika v médiích a od fanoušků," citovala Messiho agentura AP. "Nikomu se nelíbí, když na něj lidi pískají a nadávají mu. Vždyť my jsme ti první, kteří chceme, abychom hráli dobře. Na druhou stranu nás kritika posílila, protože jsme se semkli," dodal.

"Srovnávat nás s Barcelonou nelze"

Podle Messiho je kritika nezasloužená, protože každý od Argentiny očekává, že bude hrát jako Barcelona, což podle čtyřiadvacetiletého útočníka nejde. "Snažíme se hrát podobně a držet míč, diktovat tempo hry," řekl Messi. "Ale srovnávat tyhle dva týmy je chyba. Vždyť v Barceloně spolu hrajeme hrozně dlouho," uvedl.

Messi a spol. byli terčem kritiky po dvou úvodních nevydařených zápasech v základní skupině domácího mistrovství Jižní Ameriky. V pondělí však tým dal na trápení zapomenout a díky dvěma brankám barcelonského střelce porazil 3:0 Kostariku a postoupil do čtvrtfinále.

Reklama

Související témata: