Hlavní obsah

Měl jsem i kus štěstí, tvrdí příbramský gólman Hruška

Nevídáno! Příbram dala v zápase tři góly a dokonce na hřišti soupeře. V neděli to odneslo Slovácko. Hrdinou utkání ale nebyl žádný ze střelců, nýbrž kapitán příbramského celku, pětadvacetiletý gólman Aleš Hruška, který chytil podle odborníků možná deset gólů...

Foto: Zdeněk Němec, ČTK

Zleva Václav Ondřejka ze Slovácka a Aleš Hruška a Pavel Ricka, oba z Příbrami.

Článek

Zachytal jste si hodně na Slovácku?

To tedy ano! Domácí měli hodně šancí, my jsme ale vytěžili z minima maximum a máme tři body.

Podle odborníků jste chytil možná deset gólů. To jste měl v rukavicích magnet?

No... Nevím, jestli jich bylo deset... Ale magnet jsem v rukavicích neměl. Naopak kus štěstí, protože mě hodně trefovali a stál jsem na správném místě. Když se tohle povede, hned se chytá lépe.

Obrana před vámi asi pořádně hořela...

Tak bych to neřekl. Slovácko má přeci jenom v ofenzivně velkou kvalitu. My máme novou obranu. Kluci neudělali žádnou vysloveně velikou chybu. Byli hodně pod tlakem.

Musel jste na ně řvát?

Na to nebyl čas, spíš jsem se snažil je dirigovat, uklidňovat, zkrátka co nejvíc jim pomáhat.

Kdy vám bylo v utkání nejhůře?

Asi po vyrovnání domácích na 1:1. To jsem si říkal, že nesmíme dostat další gól, jinak by mohlo být zle. Naštěstí jsme sami dali na 2:1 a od té chvíle už jsem nepochyboval, že si nějaký bod odvezeme, nakonec jsme brali všechny tři.

Příbram se v minulé sezóně střelecky trápila. Teď dala tři branky na hřišti soupeře. Co nový kouč Vavruška s mužstvem provedl?

On je velmi dynamický trenér, což je dobře. Do kluků cpe horem dolem, aby hráli ofenzivně, tlačili se do zakončení a dávali góly. Chce hrát atraktivní fotbal. Jak se ukázalo, má tahle filozofie něco do sebe a vyplatilo se to.

Výhra na Slovácku, to je skvělý vstup do sezóny, souhlasíte?

Já bych ještě o skvělém vstupu nemluvil. Doma teď hostíme Žižkov. Když ho porazíme, pak budeme mít šest bodů po dvou kolech a můžeme mluvit o dobrém vstupu do sezóny. Pokud doma nevyhrajeme, jako bychom ty tři body ze Slovácka zahodili.

Reklama