Hlavní obsah

Damková bude kandidovat na šéfa českého fotbalu. Chybí mu prý ženská ruka

PRAHA

Bývalá rozhodčí Dagmar Damková se nakonec rozhodla. Na šéfku Fotbalové asociace ČR kandidovat bude. Na mimořádné valné hromadě 16. září se o předsednický post střetne s dosavadním místopředsedou asociace Jindřichem Rajchlem. Českému fotbalu chybí ženská ruka, zdůvodnila své rozhodnutí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Bývalá sudí Dagmar Damková.

Článek

"Budu kandidovat, mám potřebnou podporu. Už dříve jsem říkala, že pokud nebudu cítit podporu, tak že do toho nejdu," řekla Damková. "Chci pomoci českému fotbalu. Myslím, že ženská ruka a pohled by mu prospěly," dodala bývalá sudí, jež získala potřebných dvacet nominací, jak ukládají stanovy FAČR.

Šestatřicetiletá Damková na začátku srpna ukončila kariéru rozhodčí. Vedlo ji k tomu zvolení do komise rozhodčích UEFA, kam se dostala jako první zástupce českého fotbalu.

K tomu by chtěla vést českou asociaci, která se ocitla bez předsedy poté, co v červnu odstoupil po dvou letech Ivan Hašek a vrátil se trénovat Al Ahlí.

Pelta stále čeká

Vedle Rajchla a Damkové zvažuje kandidaturu také šéf Jablonce Miroslav Pelta. Oficiálně to však stále nepotvrdil. "Jednáme o tom, rozhodnutí přijde každým dnem, ale oficiálně ještě kandidaturu oznámit nemohu," uvedl v úterý Pelta.

Uzávěrka kandidatur je ve čtvrtek 25. srpna.

Reklama