Hlavní obsah

Lička bude znovu spoléhat na Hübschmana

PRAHA

Seniorská reprezentace může být před přípravou v klidu, jenže fotbalové jednadvacítce jde úplně o všechno. "Přichází zlom. Buď se naše práce zhodnotí, nebo ne," říká trenér Werner Lička před blížícím se stěžejním dvojutkáním se Švýcary o evropský šampionát.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Lvíčata čeká za týden existenční dvojutkání o ME.

Článek

Lvíčata sehrají první klíčový zápas ve stejný den jako "dospělí" přípravu s Kanadou, tedy v sobotu 15. listopadu, v Basileji. Odveta je o čtyři dny později v Ostravě.

To budou pro mladíky dny pravdy. Lička pro ně nominoval celkem 22 fotbalistů. "Tolik proto, že je šest hráčů ohroženo žlutou kartu. Musíme být připraveni na vše."

Od kolegy Brücknera si znovu vypůjčil hráče, po kterém toužil - člena prvního týmu Tomáše Hübschmana. Už v Rakousku při posledním utkání skupiny vypomohl.

"A jak! Byl v obraně stoprocentní. Je to hoch vzácného charakteru," řekl Lička. Mužstvo se sejde v pondělí, poté se bude připravovat v tréninkovém středisku Sparty a do Švýcarska odletí už dva dny před utkáním, tedy ve čtvrtek.

Nominace
brankáři: Kolář (Teplice), Laštůvka (Ostrava), Lejsal (Reggina)
obránci: Besta (Ostrava), Bureš (Synot), Hudec (Olomouc), Hübschman (Sparta), Koubský (Zlín), Schuster (Brno), Vidlička (Zlín)
záložníci: Kobylík (Štrasburk), Kolář (Anderlecht), Lička (Ostrava), Musil (Brno), Plašil (Monako), Polák (Liberec), Trojan (Schalke)
útočníci: Fořt (Slavia), Lafata (Č. Budějovice), Rezek (Teplice), Slepička (Liberec), Svěrkoš (Mönchengladbach)

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články