Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Liberec 1:1V Edenu tekly nervy a zvonily tyče

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Borek 1 : 0
32. Rabušic 1 : 1

PRAHA

Spravedlivou dělbou bodů skončila bitva v Edenu, v níž se změnil souboj Bohemians 1905 s Libercem. Některým hráčům tekly zbytečně nervy, pro což neměl sudí Drábek pochopení, ale žluté karty. Oba týmy v závěru nstřelily tyč, na nerozhodném výsledku se však nic nezměnilo.

Foto: Petr Eret, ČTK

Michael Rabušic (vpravo) se postaral o vyrovnávací gól Liberce.

Článek

Deset minut trvalo vzájemné oťukávání, při němž měli hosté mírně navrch. Mezi tyče se jako první trefil Gebre Selassie, k němuž po rohovém kopu doputoval odražený balón, ale liberecký obránce neměl prostor na zpracování a s jeho slabou střelou si Sňozík poradil. Tlak Severočechů pozvolna slábl a přišla chvíle domácích.

Liberecké motory ztratily tah jen chvíli

V 18. minutě Šumský načechral míč od rohového praporku, Kelič si s ním neporadil a Borek hlavou nedal Bičíkovi šanci. Liberec náhle ztratil sílu. Jeho „motory“ Štajner a Breznaník ztratili tah a ostatní si nedokázali poradit s nasazením a zdravou agresivitou domácích.

Trvalo dvanáct minut, než motory „naskočily.“ Na levé straně získali hosté výhodu trestného kopu, Štajner poslal polovysoký míč, který prošel celým pokutovým územím až k Rabušicovi, který ze dvou metrů neměl problém s vyrovnáním.

Po faulech karetní mariáš

Na trávníku se začalo blýskat. Především domácí brousili hosty, co jim sudí dovolil, ale ten byl přísný a rozdával v rychlém sledu žluté karty. Fotbalovější Slovan měl v těch chvílích herně navrch a na několik minut zamkl klokany na jejich polovině. Domácím se vyrovnal i v tvrdosti, takže žlutá karta se v kapse sudího moc neohřála. Když se v závěru poločasu dostali domácí přes půlku, vypálil Moravec za šestnáctkou, Gebre Selassie míč tečoval, ale Bičík ho zkrotil.

Druhá půle začala stejně ostře a nervózně, jako skončila ta první. Domácí kotel explodoval, když Škoda minul před malým vápnem Nešporovu přihrávku a míč brnkl Keličovi o ruku. Píšťalka sudího Drábka však mlčela. O pár minut později mohl být Štajner rád, že viděl jen žlutou kartu, když u postranní čáry tvrdě zajel do Jindřiška.

Domácí měli ke gólu blíž

Dál se hrálo ve vysokém tempu a hodně důrazně. Blíž ke gólu měli domácí, ale Nešporovu ránu zlikvidoval Bičík, další slibné příležitosti klokanů pak skončily mimo tyče. Na druhé straně si podobně vedl Fleišman, který z pěti metrů minul branku.

Tu však neminulo několik kelímků od piva, které domácí kotel házel na Bičíka kdykoliv se mu něco nelíbilo. Slovan postupně získával převahu, když většinu jeho akcí tálh po pravé straně výborný Gebre Selassie. Rozhodnout mohl nový muž v liberevckém dresu Rilke, jehož rána olízla levou tyč.

V závěru zápasu posílil útok střídající Nezmar, který v sezóně jinak nastupoval na místě stopera. Tyč zvonila i na druhé straně. Trefil ji Škoda a odražený míč po nepovedené dorážce skryl v náručí Bičík. V další šanci neuspěl Škoda. Hostům se sice točila ze závěrečného tlaku klokanů hlava, ale bod už udrželi.

Bohemians 1905 - Liberec 1:1 (1:1)
Branky: 18. Borek - 32. Rabušic. Rozhodčí: Drábek - Nádvorník, Blažej. ŽK: Jindřišek, Nešpor, Škoda, Žižka, Cseh - Kelič, Breznaník, Štajner. Diváci: 2666.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Cseh, Žižka - Moravec, Borek, Šumský (70. Budínský), Bartek - Škoda, Nešpor (77. Kraják). Trenér: Medynský.
Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Polák, Fleišman - Šural (79. Nezmar), Janů, Bosančič, Breznaník - Rabušic (66. Rilke), Štajner. Trenér: Šilhavý.

Reklama

Související témata: