Hlavní obsah

Lvíčata už jsou ve Švýcarsku

PRAHA

Česká fotbalová reprezentace do jednadvaceti let ve čtvrtek odpoledne odletěla do Švýcarska, kde ji v sobotu čeká první barážové utkání o postup na mistrovství Evropy. Dopoledne však ještě svěřenci Wernera Ličky trénovali v Praze na strahovském areálu Sparty.

Foto: ČTK/Otto Ballon Mierny

Fotbalová jednadvacítka odcestovala k prvnímu utkání baráže se Švýcarskem.

Článek

Z dvaadvacetičlenného kádru měl jako jediný úlevy útočník Slepička, který jen lehce vyklusával, ale do sobotního utkání bude fit. "Ve středu večer dostali hráči zabrat, takže čtvrteční trénink trval přibližně padesát minut a měl mírnější intenzitu. Šlo jen o lehkou přípravu s míčem, aby hráči vyběhali únavu. Ještě jsme se taky věnovali standardním situacím," přiblížil trenér Lička krátce před odletem do Curychu.

V jeho průběhu už s asistentem Fitzelem začínal chystat sestavu. Po přistání se tým přesunul autobusem do Basileje do hotelu Coop Building Centrum, kde byla pro hráče nachystána večeře, pak už jen klid. Páteční dopoledne stráví Lička se svými svěřenci u videa rozborem soupeřovy hry, odpoledne je na programu poslední trénink přímo na stadiónu St. Jakob v Basileji.

Maximální soustředění

"Nebudu kluky přespříliš zatěžovat informacemi o švýcarském týmu. Z celkového obsahu přípravy to budou tak dvě procenta," nastínil záměry Lička, jenž si pochvaloval rostoucí koncentraci mezi svěřenci: "Z chování hráčů na hřišti i mimo něj jsem vycítil maximální soustředění. Nikdo není bojácný, všichni si uvědomují, o co budeme hrát."

Český reprezentační tým do jednadvaceti let na předminulém šampionátu vybojoval stříbrné medaile a účast na olympijských hrách v Sydney, poslední turnaj pak přinesl radost v podobě zisku evropského titulu. "Necítíme se jako obhájci v pravém slova smyslu. V kádru jsou tři hráči, kteří to zažili. Pochopitelně víme, že naši předchůdci byli úspěšní a je pro nás výzva navázat na jejich úspěchy. Ale nejprve musíme postoupit mezi posledních osm," řekl důrazně Lička.

Reklama

  Dortmund - Atlético dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. Atlético
Dortmund vs. Atlético
Dortmund
Atlético
  Barcelona - PSG dnes 21 : 00
20240416T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. PSG
Barcelona vs. PSG
Barcelona
PSG